Hallandsposten

Sätt studenten i ett större perspektiv

-

till ”Studentmam­mors” insändare i HP den 25 maj.

Coronan ändrade allt. Jag kan inte låta bli att skriva mina åsikter till er mammor. Jag är farmor och mormor och hade också önskat få se mina barnbarn komma ropande ut med mössorna i högsta hugg. Finklädda och med fina plakat och vagnar att åka i.

Men, coronan ändrade på allas våra liv. En helt oförutsedd händelse som skakar om hela vårt samhälle och hela vår värld. Om man då sätter detta i perspektiv till studentdag­en så är det väl ändå både tråkigt och sorgligt, men man både överlever, får vara glad att man lyckats med sin skolgång och kanske kan fira men i mindre skala.

Jag tycker också det är konstigt att man skriver att studentern­as mentala hälsa är skadad, att de måste ventilera detta och att man tycker att detta är absolut ”hela världen”. Ja, det är det nog för många av dem och även anhöriga, men det kanske är första gången man får en motgång i livet.

Man måste nog lära sig ta dessa, för livet är fullt av motgångar och tråkighete­r, så när ungdomarna ser tillbaka på detta med lite perspektiv, nog kan tycka det är en förhålland­evis ”liten” grej. Själva coronan är ju något vi alla måste kämpa med och hjälpas åt med. Annars kan mycket värre saker hända.

Det är väl inte bara ungdomar som känner sig ”pestsmitta­de”

som signaturen ”Studentmam­mor” säger. Det gör alla vi som inte får handla eller gå i affärer, inte får krama våra barnbarn eller ens umgås som vanligt med våra vänner.

I stort sett får alla över 70 plus bara promenera! Vi får ”gilla läget”.

Nej, tänk lite. Försök göra det så trevligt som det bara går under rådande omständigh­eter. Men dramatiken är inte större än man gör den. Och vagnarna på studenten är väl inte hela grejen.

Jag tycker också det är oerhört ledsamt att detta skulle hända just nu, men det tycker nog alla som på ett eller annat sätt drabbas av detta. Försök ha så kul det någonsin går, men håll det gärna efter myndighete­rnas råd – för allas väl.

 ?? Bild: TT ?? Att inte får fira traditione­ll student är tråkigt, men en motgång man måste se i perspektiv, tycker en mormor och farmor.
Bild: TT Att inte får fira traditione­ll student är tråkigt, men en motgång man måste se i perspektiv, tycker en mormor och farmor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden