Hallandsposten

Hög bilförare försökte skaka av sig polisen i 180 knyck

Laholm: Efter två dramatiska biljakter och beslag av både droger och ammunition håller rättvisan på att komma ikapp en 34-årig laholmare.

- Jonatan Gernes

Den nu åtalade mannen har haft en bråd höst och vinter. Åtalet sammanfatt­ar sex händelser.

Det började 21 oktober förra året med att polisen hittade 50 skarpa hagelpatro­ner samt 23 gram amfetamin, ett halvt gram hasch och sex knarktable­tter i mannens bostad i Laholms kommun.

En dryg vecka senare stötte polisen på honom igen när han körde bil drogpåverk­ad i Våxtorp. Två veckor efter det var det samma visa igen, men på väg 24 i Mellbystra­nd. Vid det laget hade körkortet redan tagits ifrån honom.

Det hindrade inte att samma man 13 december var ute och körde igen. Den här gången ville han inte låta sig stoppas av polisen. Jakten gick i över 180 kilometer i timmen på småvägar och genom tätorter via Hishult mot Örkelljung­a. Till slut sladdade bilen ner i ett dike. När polisen sprang fram hade föraren hoppat bak i baksätet.

Men vansinnesf­ärderna fortsatte. 6 januari blev det en ny biljakt som gick mot skånska Perstorp. På minuters förföljand­e, vid en gård. En av polisens radiobilar rammade fordonet för att hindra fortsatt färd. Mannen hade då 19 gram amfetamin med sig.

34-åringen har erkänt somliga brott och nekat till andra men vill varken göra det ena eller det andra i fråga om det mesta. I polisförhö­r säger han att han ”inte kommer ihåg” och att någon annan körde. De allvarliga­ste åtalspunkt­erna gäller brott mot vapenlagen, narkotikab­rott, grovt rattfyller­i och grov olovlig körning.

 ?? Bild: Polisen ?? Den första biljakten slutade i ett dike.
Bild: Polisen Den första biljakten slutade i ett dike.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden