Hallandsposten

Klart för spel i Halland – men flera klubbar hade velat vänta

De lokala serierna i Halland drar igång 14 juni igen och det råder skilda meningar i de lokala klubbarna om det är bra eller dåligt. – Jag hade gärna sett att vi spelat under sommaruppe­hållet för att få in alla 22 matcher, säger Andreas Enggren, tränare i

- Linda Weinstock lw@hallandspo­sten.se 010-471 51 43

” Varför hade vi inte kunnat vänta med att börja spela?

Fotbollen är igång igen. Sen får vi se efter sommaren, då hoppas vi kunna titta på fotbollen också, utan att fundera på var man får stå, säger Mikael Hansson, ordförande i HFF:S tävlingsko­mitté.

Beskedet har många väntat på och för Hallands del så blir det seriestart 14 juni för division 4 och nedåt.

– Vi har fått samtal hela dagen. Några ville att vi skulle vänta tills augusti, men den klart övervägand­e delen ville ha igång fotbollen så fort som möjligt, säger Mikael Hansson, ordförande i Hallands Fotbollför­bunds tävlingsko­mmitté och fortsätter:

– Sedan får vi se efter sommaren, då hoppas vi kunna titta på fotbollen också, utan att fundera på var man får stå.

Nu blir det två omgångar och sommaruppe­håll för att sedan starta upp i mitten av augusti igen.

Division 4-klubben Alets IK:S tränare och sportchef, Håkan Hallberg, hade gärna sett att man väntat med seriematch­er till efter sommaruppe­hållet.

– Vi skulle ha spelat mot Leikin den 11 juni, den matchen har vi fått flytta till 7 augusti i stället. Nu blir det två matcher innan sommaruppe­hållet, varför hade vi inte kunnat vänta med att börja spela och tryckt in dem i augusti eller september i stället? Det är bara två matcher det handlar om, säger han.

– Vi vill gärna spela fotboll men det finns för många frågetecke­n. Nu ska vi upp till Kungsbacka och spela, får vi duscha där efter matchen? Tänk om det är dåligt väder, ska spelarna sitta svettiga och skitiga i min bil då?, säger Hallberg.

Unnaryds Goif i division 5 är inne på samma linje – men ändå inte.

– Att spela två omgångar och sedan ha ett månadslång­t uppehåll, det är som det är, säger Andreas Enggren, tränare i Unnaryd.

– Jag hade gärna sett att vi hade spelat fotboll under uppehållet också för att kunna få in alla 22 omgångarna. Med detta upplägg är det omöjligt. Jag tror inte att så många reser iväg under semestern i år, möjligtvis kanske vi hade tappat en eller två spelare, men å andra sidan hade vi fått spela hela serien.

Nu får klubben gå från träning direkt till tävlingsma­tch, utan att spela någon träningsma­tch.

– Det är lite problemati­skt, vi hade behövt spela ihop oss. Nu får man försöka göra det på träning i stället, säger Enggren.

Håkan Hallberg, tränare och sportchef i Alets IK

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden