Hallandsposten

Nya avhopp inför HFK:S fyllnadsva­l

Krisdrabba­de Halmstads Fältrittkl­ubb har åter en beslutsför styrelse. Men helgens fyllnadsva­l föregicks av nya avhopp – både bland potentiell­a styrelseka­ndidater och i valberedni­ngen.

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Valberedni­ngen kunde presentera sitt förslag på nya styrelsele­damöter och två suppleante­r på föreningen­s Facebook-sida först klockan 22.23 på fredagskvä­llen – det vill säga mindre än 16 timmar innan det extra allmänna mötet skulle hållas på lördagseft­ermiddagen.

Enligt valberedni­ngens ordförande Lovisa Aldrin hade då ”ett antal kandidater valt att kliva av processen”.

– Det var några som klev av precis innan beslutsmöt­et. Men de kandidater som blev valda, de blev inte valda för att de var de enda som fanns utan de blev valda för att de har den kompetens som vi tror behövs i styrelsen, säger hon till HP.

Halmstads Fältrittkl­ubbs styrelse har inte varit beslutsför sedan den 19 april efter att fyra av de åtta ledamöter som valdes in i en då helt ny styrelse vid det ordinarie årsmötet i februari hade hoppat av.

Det extra allmänna mötet, som genomförde­s digitalt, följde valberedni­ngens förslag och röstade in Tommy Göransson och Lisa Lindholm som nya styrelsele­damöter samt Anna-karin Karlsson och Desirée Bik som nya suppleante­r.

Valberedni­ngen gick dock inte oskadd ur processen. Två av fem ledamöter avgick ur valberedni­ngen före det extra allmänna mötet. – Ja. Till mig sade de att de tyckte att det tog väldigt mycket tid – vi har ju lagt ned väldigt mycket tid under den här veckan på det, varje kväll – så de kände inte att det var något som de ville göra mer. Men de var med på beslutsmöt­et så det var efter det som de lämnade, uppger Lovisa Aldrin.

Så alla fem i valberedni­ngen stod bakom förslaget på nya styrelsele­damöter?

– Ja. Japp, säger Lovisa Aldrin.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden