Hallandsposten

Halmstadbo­r drabbas av explosion i Libanon

Halmstad: Före detta Halmstadbo­n Ali Simmo befann sig mitt i händelsern­as centrum när det exploderad­e i Beiruts hamn under tisdagen. – Det var som att det började regna glas från alla byggnader och man kunde tro att explosione­n var precis jämte en, berätt

- Simon Larsson sl@hallandspo­sten.se 010-471 51 77

Halmstad: Explosione­n i Libanon påverkar libaneser långt utanför landets gränser. Roger Akl, som har Café Mittpunkte­n, har släktingar som fått sina hus förstörda.

” Såna explosione­r trodde man bara fanns i Hollywood.

Ali Simmo före detta Halmstadbo i Beirut

Det var under tisdagen som en explosion skakade om Libanons huvudstad Beirut. I skrivande stund har över 100 personer avlidit och över 4000 skadats. En som var på plats i Beirut under explosione­n var Ali Simmo, 33, uppväxt på Andersberg i Halmstad och sedan 17 år tillbaka boende i Beirut.

– Det var hemskt, känns fortfarand­e som en dröm, säger han.

Han driver en affär som säljer mobiltelef­oner och var på väg hem på en moped ungefär två kilometer från hamnen där explosione­n inträffade.

– Det går inte att beskriva hur det kändes när det hände. Det var som att det började regna glas från alla byggnader och man kunde tro att explosione­n var precis jämte en.

När det small rådde det stor förvirring om vad som egentligen hade hänt.

– Folk sprang runt och skrek, ingen visste vad det var som hände. Jag trodde först att det var en jordbävnin­g men när jag såg alla byggnader som var förstörda så trodde jag att det var någon flygattack. Sedan såg man den rosa röken nerifrån hamnen och förstod att det var där smällen var. Jag blev rädd direkt, mest rädd var jag för min fru och mina barn som var hemma.

Både han och familjen klarade sig utan skador även om han själv känner sig mörbultad efter explosione­n.

– Jag ligger hemma och vilar just nu, det känns fortfarand­e i hela kroppen efter smällen. Jag kan fortfarand­e inte förstå att en explosion som den kan åstadkomma så mycket förödelse. Såna explosione­r trodde man bara fanns i Hollywood, berättar Ali Simmo och fortsätter:

– Jag har tackat gud 1000 gånger att det inte hände något med min familj.

 ?? Bild: Privat ?? Ali Simmo är uppväxt på Andersberg i Halmstad och bor numera i Beirut. Både han och hans familj klarade sig från explosione­n utan skador.
Bild: Privat Ali Simmo är uppväxt på Andersberg i Halmstad och bor numera i Beirut. Både han och hans familj klarade sig från explosione­n utan skador.
 ?? Bild: Hussein MALLA/AP/TT ?? Hamnen i Beirut förstördes helt av explosione­n, något som kan få ytterligar­e konsekvens­er för befolkning­en.
Bild: Hussein MALLA/AP/TT Hamnen i Beirut förstördes helt av explosione­n, något som kan få ytterligar­e konsekvens­er för befolkning­en.
 ?? Bild: Hassan AMMAR/AP/TT ?? En skadad kvinna evakueras i Beirut. I nuläget rapportera­s om ett hundrtal döda och tusentals skadade.
Bild: Hassan AMMAR/AP/TT En skadad kvinna evakueras i Beirut. I nuläget rapportera­s om ett hundrtal döda och tusentals skadade.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden