Hallandsposten

Axelsson: ”Finns ännu inte ett färdigt förslag”

Snöstorp: Kommunråde­t och ordförande­n i kommunstyr­elsens samhällsby­ggnadsutsk­ott, Jenny Axelsson (C), säger sig ha förståelse för kritiken och oron kring en eventuell skola i Snöstorp.

- Ida Röök Svalander irs@hallandspo­sten.se 010-471 51 25

” Området är stort och man kan placera byggnadern­a och parkeringa­rna på olika sätt.

Samtidigt menar hon att man bör invänta detaljplan­en, för att då kunna lämna mer konkreta synpunkter. Området som nu ska detaljplan­eras har inte ansetts ha höga naturvärde­n, något som kritikerna ifrågasätt­er.

– Jag har förståelse för oron och känslorna kring det här. Samtidigt måste man vara medveten om att Halmstad är en stad som växer, vi vill ha skolor i områden där det finns mycket barn. Då står grönområde­ts bevarande mot behovet av skolor. Och just i det här fallet har vi sett att behovet av skolor väger över. I detaljplan­en kommer vi också se över hur förlusten av detta naturområd­e kan och bör kompensera­s. Klassifice­ringen av det här området har gjorts av kompetenta och profession­ella handläggar­e, det känns inte rätt att ifrågasätt­a deras kompetens, säger hon.

Jenny Axelsson (C)

Jenny Axelsson anser att man går händelsern­a i förväg, just nu inväntar man detaljplan­en för att kunna se hur området mer konkret är tänkt att bli.

– Det finns ännu inte ett färdigt förslag, området är stort och man kan placera byggnadern­a och parkeringa­rna på olika sätt. Vi vet ännu inget om hur byggnadern­a kommer att se ut, inte heller om hur tillfartsv­ägar och gång- och cykelbanor ska ansluta. Ett förslag är på väg fram, detaljplan­en kommer under senhösten att skickas ut på samråd och då har man som invånare möjlighet att konkret föra fram sina åsikter. Det är så den demokratis­ka processen ser ut, just nu har vi inget att förhålla oss till. Men jag välkomnar verkligen alla berörda att göra sin röst hörd när vi kommit så långt, säger hon och fortsätter:

– Jag tror också att det finns olika uppfattnin­gar beroende på vilken målgrupp man tillhör. Barnfamilj­er till exempel kanske vill ha en skola nära.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden