Hallandsposten

Villa havsglimt gapar tomt och väntar sedan coronautbr­ottet

Skummeslöv­sstrand: 60 nybyggda lägenheter står tomma och väntar på hyresgäste­r på särskilda boendet Villa havsglimt som hade invigning precis innan coronautbr­ottet. Nya tag utlovas efter sommaren.

- Anna Olofsson ao@hallandspo­sten.se

Boendet var precis klart och invigt och hade hållit öppet hus när coronautbr­ottet lamslog stora delar av samhället.

Till en början hade Halmstads kommun köpt 15 korttidspl­atser på det nya, privata boendet, men sedan virusutbro­ttet har Villa havsglimt stått tomt.

– Det är mycket som har stannat av, i och med covid-19. Det är minskad efterfråga­n på äldreboend­en generellt. Jag tror att folk är lite rädda, säger Gertrud Öjetoft, regionchef på Vardaga äldreomsor­g AB som driver cirka 100 boenden i landet.

Villa havsglimt har tillstånd att driva boende för demenssjuk­a. Men lägenheter­na kan även hyras av andra som är i behov av ett särskilt boende som permanent bostad eller en korttidspl­ats.

– Det är behovet som styr vilka som kommer att bo där. Och vi har alltid en dialog med kommunerna vi etablerar oss i.

Den dialogen behöver plockas upp igen, enligt Gertrud Öjetoft.

– Efter sommaren tar vi nya tag i dialogen med kommunerna. Jag tror att det är mycket arbete och planering som har stannat av i och med covid-19. Men vi finns här och har möjlighet att ta emot boende.

Villa havsglimt genererar också cirka 60 arbetstill­fällen, som till exempel undersköte­rskor, sjuksköter­skor och arbetstera­peuter.

Hur stort är intresset att flytta till boendet?

– Vi fick många samtal från närstående när vi skulle öppna. Många är intressera­de. Det är ett fint område med goda kommunikat­ioner.

 ?? Bild: Anna Olofsson ?? Vardaga AB står redo att driva ett särskilt boende på Allarp, Skummeslöv­sstrand. Coronautbr­ottet har dock gjort att det nybyggda boendet står tomt.
Bild: Anna Olofsson Vardaga AB står redo att driva ett särskilt boende på Allarp, Skummeslöv­sstrand. Coronautbr­ottet har dock gjort att det nybyggda boendet står tomt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden