Hallandsposten

Jafaris kan komma till Hyltebruk

Hyltebruk: När festivaler och marknader ställs in får företagarn­a i matvagnsbr­anschen kämpa för sin överlevnad. Jafaris Donuts, starkt förknippad­e med Brunnspark­en i Göteborg, är ett av företagen som har fått tänka om under coronakris­en – och nu har de si

- Hanna Nordemark hano@hallandspo­sten.se 010-471 51 26

I Göteborg har Jafaris Donuts länge varit en självklar del av stadsbilde­n. Det senaste året har familjeför­etaget emellertid drabbats av två stora motgångar. Förra sommaren flyttades och skrotades nämligen kiosken i Brunnspark­en i samband med att området rustades upp. Nu – knappt ett år senare – måste företaget kämpa för sin överlevnad.

” Om det går som planerat är tanken att vi ska vara i Hyltebruk ett par dagar varje månad.

Peter Aljafari

– Vanligtvis har vi vagnar som åker runt på festivaler och marknader, men i år är allt inställt. Nu försöker vi bara hålla oss över vattenytan, säger ägaren Peter Aljafari.

Utifrån rådande omständigh­eter har företaget nyligen sökt tillstånd om att få sätta upp en vagn för försäljnin­g av donuts och churros på Konsumtorg­et i Hyltebruk.

– Det är ett sätt för oss att överleva. Om vi lägger ner all verksamhet kommer vi inte att ha kvar någon personal när vi väl kan fortsätta som vanligt efter coronakris­en, säger Peter Aljafari.

Vidare berättar Peter att företaget inte har för avsikt att vara på plats i Hyltebruk alla veckans dagar.

– Vi satsar inte endast på Hyltebruk, utan har valt ut några olika städer. Om det går som planerat är tanken att vi ska vara i Hyltebruk ett par dagar varje månad, säger Peter Aljafari och tillägger:

– Vi vet att Hyltebruk är en liten ort, men vi hoppas att mycket folk ska komma och handla för att stötta oss som verkar inom den här branschen.

 ??  ?? Jafaris fick inte vara kvar i Brunnspark­en. Nu kan de komma till Hylte.
Jafaris fick inte vara kvar i Brunnspark­en. Nu kan de komma till Hylte.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden