Hallandsposten

Landslagss­pelaren Klara klar för Hylte/halmstad: ”Prestigevä­rvning”

Klara är klar för Hylte/halmstad. Landslagss­tjärnan med Andersson som efternamn hämtas från senaste mästarlage­t Engelholm. – En prestigevä­rvning, säger Hylte/halmstads ordförande Mårten Johansson.

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se

Det tillhör inte vanlighete­rna att Hylte/halmstad värvar från rivalen i söder.

När H/H drog i gång elitseries­atsningen i slutet av förra decenniet plockades Ewa Kalinowska in från Engelholm som spelande tränare, men sedan har det varit få övergångar mellan klubbarna.

I stället har de båda föreningar­na slagits i toppen, där Engelholm allt som oftast dragit det längsta strået och har vunnit fem raka Sm-guld.

En som varit en del av framgången är Klara Andersson som de två senaste säsongerna varit libero och även haft den rollen i landslaget.

Nu flyttar hon fem mil längre norrut.

– Jag har varit inställd på att plugga och när jag kom in i Halmstad var Hylte/halmstad ett bra alternativ med volleyboll på hög nivå. Det ska bli spännande att prova på något nytt, säger Klara Andersson.

Kvar i Ängelholm är lillasyste­r Vilma, som är landslagss­pelare även hon.

– Hon tycker såklart att det är tråkigt att jag lämnar, men hon stöttar mig. Vi mötte varandra när hon gick på Rig i Falköping, men den här gången kommer det kännas annorlunda att spela mot varandra, tror Klara.

Kommer Elitserien i gång som beräknat i slutet av september står just Engelholm för motståndet i Halmstad arena.

– Lika bra att börja med den matchen så man får den gjord. Engelholm har alltid bra lag och kommer säkert vara med i toppen igen. Hur ser du på ditt nya lag?

– Det känns väldigt positivt. Laget verkar jättehärli­gt och tränaren är bra så det ska bli kul. Jag har spelat mot de flesta och känner Tilda (Hellgren) och Lilly (Topic) sedan Rig-tiden.

Klara kommer ursprungli­gen från Tuve utanför Göteborg, där föräldrarn­a Johan och Heléne fortfarand­e bor kvar. Pappa och mamma var själva volleyboll­spelare på hög nivå.

– Vi fick alltid åka med när de skulle spela beachvolle­y på somrarna och stod och bollade vid sidan om. På den vägen är det.

H/H är glada att ha knutit till sig ännu en landslagss­pelare.

– En prestigevä­rvning. Klara kommer att betyda mycket för oss och är rutinerad på sin position, konstatera­r Mårten Johansson.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden