Hallandsposten

Bortflugen nymfkakadu­a har hittat sitt för-alltid-hem

Halmstad: Den bortflugna nymfkakadu­an som polisen fick omhänderta har nu fått sig ett för-alltid-hem. I Skåne lever han nu lycklig tillsamman­s med sin alldeles egna fågelflock.

- Amanda Pettersson

HP skrev tidigare om en nymfkakadu­a som blivit infångad av ett par på Mickedala. Den bortflugna fågeln som blev inlämnad till polisen, och efterlyst på deras Facebook, behövde inte stanna där länge. Dagen efter fick han följa med hem till Maj-lis Olsson.

Maj-lis såg polisens inlägg på Facebook där de efterlyste fågelns ägare. Hon kontaktade dem direkt och erbjöd sig ta hand om fågeln tills ägaren hört av sig.

– När jag kom dit sa de att jag fick ta över honom direkt om jag ville, så länge jag lovade att jag skulle ge honom ett lyckligt hem, säger Maj-lis.

Maj-lis, som tidigare har haft två nymfkakadu­or, visste att fåglarna är flockdjur som inte mår bra själva. Hon beskriver hur nymfkakadu­an var påtagligt stressad efter sitt äventyr men hur hon snabbt såg en förbättrin­g.

– Eftersom vår sista fågel dog ganska nyligen kunde vi inte ta emot honom själva då de inte mår bra av att vara utan en flock. Jag har en väninna med många fåglar så jag hade redan bestämt med henne att hon skulle ta hand om den, berättar Maj-lis.

Maj-lis kan meddela att nymfkakadu­an, som har fått namnet Konstapel Kålle, nu är lycklig. Konstapel Kålle fick packa sin väska och bor nu tillsamman­s med sin nya fågelfamil­j i Skåne. Där lever han i en stor utebur och lever drömlivet.

– Det tog inte lång tid förrän han började sjunga. Nu när han lever med andra fåglar i en stor utevoljär sjunger han glatt, säger Maj-lis.

 ?? Bild : Privat ?? Konstapel Kålle, till höger, med sitt nya fågelgäng.
Bild : Privat Konstapel Kålle, till höger, med sitt nya fågelgäng.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden