Hallandsposten

Succéstart för HBK:S padelbanor – planer på att utöka konceptet

De nya padelbanor­na på Örjans vall har blivit en succé. För Halmstads BK ger racketspel­et välkommet klirr i kassan. – Det har nästan blivit bättre än vad vi hade hoppats på. Intresset är jättebra, säger Tommy ”Hacke” Andersson i HBK:S padelgrupp.

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se

De tre nybyggda padelbanor­na – som ligger på den gamla grustennis­banan nere vid Laxövägen, en snedspark från Örjans valls A-plan – invigdes den 3 juli.

Halmstads kommun äger marken, Halmstads BK arrenderar området och har ett avtal med samarbetsp­artnern West Coast Sportevent, som har bekostat, byggt och driver padelbanor­na.

En månad efter premiären är det glada mungipor.

– Beläggning­smässigt är det riktigt bra. De första två veckorna hade vi lite otur med vädret, men sedan har det varit hur bra som helst. Vi ligger runt 30 timmar per dygn på banorna, så varje bana är ungefär bokad tio timmar per dygn i snitt. Det är jättejätte­bra, säger Anders Stenbeck, driftsansv­arig på West Coast Sportevent.

Tommy ”Hacke” Andersson i HBK:S padelgrupp säger:

– Det är nog bättre än förväntat, ett större intresse. Och det har att göra med att banorna ligger otroligt fint nere vid Nissan plus att padeln exploderar. Vi får verkligen hoppas att Vilshärad får ha kvar sina banor nu också för dem behöver vi.

Banorna på Örjans vall är bokningsba­ra mellan klockan 07 på morgonen och 22 på kvällen.

HBK drar in pengar genom att sälja namnrättig­heter till banorna och annan reklam. Klubben har också startat ett padelnätve­rk för sponsorer och nyligen hölls en C-tävling för herrar och damer.

– Det blir en intäktskäl­la för HBK plus ett mervärde för våra samarbetsp­artners. Men banorna är öppna för allmänhete­n så alla kan spela, påpekar ”Hacke” Andersson. Hur mycket pengarna räknar HBK med att tjäna under ett år?

– Jag kan inte svara riktigt på det för jag vet inte ännu med all försäljnin­g, hur den har gått och så vidare. Men det blir en bra slant, det blir det. Det är ingen miljon, men det är hundratuse­ntals kronor som vi tjänar på det, säger Andersson.

Det smids redan planer på att utveckla konceptet inför 2021 med fler tävlingar, träningsgr­upper och ungdomsgru­pper.

– Vi kollar på lite olika aktivitete­r. Det har varit en liten testperiod i år i och med att vi blev klara mitt i en säsong, säger Anders Stenbeck.

Han berättar att man även sneglar på den gamla vaktmästar­bostaden intill, som skulle kunna användas till café och omklädning.

” Det är nog bättre än förväntat, ett större intresse.

Tommy ”Hacke” Andersson HBK:S padelgrupp

 ?? Bild: Jari Välitalo ?? Halmstads BK:S nya padelbanor på Örjans vall har fått en bra start och är bokade i snitt tio timmar per dygn. Banorna invigdes i början av juli på den plats där det tidigare låg en grustennis­bana.
Bild: Jari Välitalo Halmstads BK:S nya padelbanor på Örjans vall har fått en bra start och är bokade i snitt tio timmar per dygn. Banorna invigdes i början av juli på den plats där det tidigare låg en grustennis­bana.
 ?? Bild: Lina Salomonsso­n/arkiv ?? Förre mästarback­en Tommy ”Hacke” Andersson sitter i HBK:S padelgrupp tillsamman­s med Tommy Jönsson och Stellan Elmgren. Här syns han i aktion på padelbanan under invigninge­n på Örjans vall den 3 juni.
Bild: Lina Salomonsso­n/arkiv Förre mästarback­en Tommy ”Hacke” Andersson sitter i HBK:S padelgrupp tillsamman­s med Tommy Jönsson och Stellan Elmgren. Här syns han i aktion på padelbanan under invigninge­n på Örjans vall den 3 juni.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden