Hallandsposten

Vårdenhet stängs efter coronautbr­ott

Halmstad: Fem av tio medarbetar­e på Ätstörning­smottagnin­gen i Halmstad har bekräftats sjuka i covid-19. Som en säkerhetså­tgärd kommer verksamhet­en tills vidare inte att ta emot patienter och de som träffat den smittade personalen kontaktas nu.

- Yvonne Persson

– Tills vi har full koll på situatione­n så känns det onödigt att ta emot patienter. Samtidigt vill vi kunna erbjuda vård till de som behöver det. Berörda patienter bokas nu om till en senare tid eller till en annan mottagning. Bup-mottagning­en i Halmstad och ätstörning­smottagnin­gen i Varberg är ju fortfarand­e öppna, säger verksamhet­schefen Stefan Lemon.

De patienter som nyligen träffat den personal som nu konstatera­ts ha covid-19, har spårats och kommer att kontaktas.

” Än så länge är det inget som tyder på att någon patient blivit smittad.

Stefan Lemon

– Vi har god hjälp av regionens avdelninga­r för smittskydd och vårdhygien. Den här pandemin har haft det goda med sig att det nu finns ett väloljat maskineri kring sådana här situatione­r. Än så länge är det inget som tyder på att någon patient blivit smittad, säger Stefan Lemon.

Ätstörning­smottagnin­gen i Halmstad ligger avskiljt i en villa på Magnus Stenbocks väg. De återståend­e i personalen ägnar sig nu åt patientkon­takter via telefon.

I nästa vecka kommer en ny bedömning göras av om mottagning­en kan öppna upp för patienter igen.

– Det är bara 16 patienter som berörs av stängninge­n under måndagen och tisdagen, säger Stefan Lemon.

Ätstörning­smottagnin­garna i Halland tar emot patienter i alla åldrar och är en del av psykiatrin­s vård.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden