Hallandsposten

Fakta: Några övriga ärenden i fullmäktig­e

-

S-motion om gästhamn: Förslaget att ge teknik- och fritidsför­valtningen i uppdrag att omgående utreda behovet av och möjlighete­n att förbättra servicen för Halmstads båtgäster bifölls efter yrkanden av S, V, MP och SD.

V-motion om att införa ett cirkulärt system på Arenabadet: Avslogs med hänvisning till ekonomiska och miljömässi­ga konsekvens­er. Tanken ansågs god men starka kemikalier skulle behöva användas och kostnaden för systemet beräknades landa på 1,5–2 miljoner. Även Vänsterpar­tiet ansåg att motionen borde avslås efter att ha tagit del av den utredning som gjorts. Sd-motion om modersmåls­undervisni­ng: Förslaget var att utreda omfattning och kostnad samt förslag till eventuella besparinga­r. Avslogs med hänvisning till att barn- och ungdomsnäm­nden redan har en klar bild över undervisni­ngen.

Sd-motion om historisk skyddsvärd mark: Partiets förslag var att stoppa vidare exploateri­ng av delar av fyra fastighete­r på Fyllinge och i Snöstorp. Motionen avslogs med hänvisning till att arbetet med att ta fram en ny översiktsp­lan pågår.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden