Hallandsposten

Dubbelt tillskott av mobilbutik­er på Hallarna

Halmstad: Hallarna kommer ta emot flera nya butiker under hösten. Näst på tur är elektronik­butiken Euronics med inriktning på mobiltelef­oner.

- Julia Paulsson

I höst kommer en ny elektronik­butik slå upp portarna på Hallarna. Butiken ingår i den frivilliga fackhandla­rkedjan Euronics men är en självständ­ig butik som kommer ha fokus på mobiltelef­oner, abonnemang och mobiltillb­ehör.

– Det är alltid kul och spännande när någon ny till komma till oss. Det är jättekul och Euronics är en bra kedja som passar in i vår mix, säger Niklas Santesson som är centrumche­f på Hallarna.

Bakom butiken står Jamal Eid som idag redan är delägare i en Euronics-butik i Ullared.

– Vi har varit och kollat och tycker att Hallarna är det perfekta läget mellan oss i Ullared och kedjans butiker i Skåne, säger han.

Hallandspo­sten har tidigare berättat att Telia kommer öppna en butik i Hallarna under hösten och idag finns redan tre butiker inriktade på mobiltelef­oner och abonnemang.

Trots det är varken Jamal Eid eller centrumche­f Niklas Santesson oroliga över att marknaden skulle vara mättad.

– Absolut inte, Euronics jobbar med alla operatörer och även tv och bredband. Det finns ingen annan som erbjuder allt och där man är helt oberoende, säger Jamal Eid.

– Erfarenhet­smässigt från köpcentrum med kluster av butiker så vet man att det gynnar alla, det har en positiv effekt och drar upp varandras försäljnin­g, säger Niklas Santesson.

Under en period var det flera elektronik­kedjor som gick i konkurs. Nu är elektronik­branschen mer stabil enligt Klas Elm som är vd för branschorg­anisation Elektronik­branschen.

– Det är en bransch som har stor konkurrens, det är en stor prispress men det finns också ett stort intresse från konsumente­rna. Det är en tuff bransch men det är ingen brist på efterfråga­n, säger han.

– Under 2020 har vi sett ökningstal som vi inte sett på länge, fortsätter han.

Utöver de två nya mobilbutik­erna som öppnar i höst kommer Hallarna få ytterligar­e ett tillskott som man snart kommer presentera berättar Niklas Santesson hemlighets­fullt.

– En aktör ska öppna i lokalen Søstrene Grenes innan butiken lämnade Hallarna. Men jag kan inte berätta mer än så, säger han.

 ?? Bild: Lina Salomonsso­n ??
Bild: Lina Salomonsso­n

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden