Hallandsposten

Centralt gym växer med ny träningssa­l

Halmstad: De nuvarande lokalerna räcker inte till för Träningsko­mpaniet på Flygaregat­an. I höst utökas anläggning­en med ytterligar­e en sal för gruppträni­ng. – Vi har högt tryck på våra pass, säger platschefe­n Ulrika Bartholdss­on.

- Emelie Nordh en@hallandpos­ten.se 010-471 51 15

Coronapand­emin hindrar inte Träningsko­mpaniet från att växa. Verksamhet­en är i full färd med att bygga en ny sal för gruppträni­ng.

– Nu kommer vi kunna öka upp med fler pass under ”prime time”, säger platschefe­n Ulrika Bartholdss­on och syftar på 17- och 18-tiden då det är flest som brukar vilja träna.

Enligt henne är det ofta fullbokat på gymmets gruppträni­ngspass och pandemin har inte gjort situatione­n bättre. För att medlemmarn­a ska kunna hålla avstånd har man tvingats minska antalet platser i salarna.

– Vi märker inte att det skulle vara färre som tränar på grund av corona. Vartenda pass är fullt, säger Ulrika Bartholdss­on.

Den nya salen kallas multihall och byggs i en gammal lagerlokal som ligger i anslutning till Träningsko­mpaniet. Lokalen ska ha en egen entré på utsidan och en ingång från den befintliga anläggning­en.

Den kommer att ha plats för pass med cirka 20 deltagare och bland annat användas för Grit, berättar Ulrika Bartholdss­on.

– Grit är en nyhet för oss. Klassen kan ha tre olika inriktning­ar och vi satsar på den som fokuserar på styrka. Det har vi redan tjuvstarta­t med, förklarar platschefe­n.

I dagsläget har Träningsko­mpaniet fyra salar, den nya blir alltså den femte.

I år har en hel del gruppträni­ng dessutom genomförts utomhus, vilket man planerar att fortsätta göra.

– Vi hoppas kunna köra ute även i vinter. Vi har fått hjälp med att fixa en grusyta som vi kan använda när det inte går att vara på gräset, säger Ulrika Bartholdss­on.

 ?? Bild: Jari Välitalo ?? Träningsko­mpaniet är i full färd med att bygga en ny träningssa­l. Under hösten kommer den att stå klar, berättar platschefe­n Ulrika Bartholdss­on.
Bild: Jari Välitalo Träningsko­mpaniet är i full färd med att bygga en ny träningssa­l. Under hösten kommer den att stå klar, berättar platschefe­n Ulrika Bartholdss­on.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden