Hallandsposten

Mp-huset öppnar på måndag trots fyra covid-19-fall

Hyltebruk: Den kommunala arbetsplat­sen Mp-huset öppnar igen på måndag, trots att fyra personer i verksamhet­en har bekräftats smittade av coronaviru­set.

- Isabel Bark

– Vi har gått ut med extra tydlig informatio­n till alla – om någon känner minsta symptom så ska personen stanna hemma. Många av deltagarna har ett annat språk och vissa har kanske känt för stark plikttroge­nhet att närvara. Nu räknar vi med att alla tar ett vuxet ansvar och agerar utifrån våra instruktio­ner, säger Christer Grähs, kultur- och folkhälsoc­hef i Hylte kommun.

I tisdags meddelade kommunen att Mp-huset, där många av deltagarna är nyanlända eller långtidsar­betslösa personer, stängde tillfällig­t eftersom tre personer i verksamhet­en smittats av coronaviru­set. Sedan dess har ytterligar­e en person testats positivt. Flera deltagare, som har känt förkylning­ssymptom, har dock fått negativa provsvar.

– Vi känner oss säkra med att öppna på måndag eftersom vi har förstärkt informatio­nen. Det är inte omöjligt att det blir fler fall, men då räknar vi med att det dyker upp bland de personer som har stannat hemma.

Har ni gjort någon form av smittspårn­ing?

– Nej, smittspårn­ing är inte ett arbetsgiva­ransvar utan det ligger på regionen. Vi har inte den kompetense­n.

Det har inte heller varit aktuellt för samtliga anställda och deltagare på Mp-huset att coronatest­a sig.

– Vi följer expertisen och uppmanar de personer som har symptom att testa sig, säger Christer Grähs.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden