Hallandsposten

Läckan spårad – men hall håller fortsatt stängt

Hyltebruk: Gamla sporthalle­n kommer att vara stängd även i nästa vecka, rapportera­r Hyltebostä­der som stoppat läckan men inte vet hur omfattande reparation­er som nu följer.

- Lennart Hildingsso­n lh@hallandspo­sten.se 010-471 51 22

Tidigare i veckan berättade vi att Hyltebostä­der i måndags spårat upp ett vattenläck­age till golvet under ett av de två omklädning­srummen, att man stängt av huvudvatte­nkranen och fått stopp på det.

Någon dag efter var golvet uppbrutet och man kunde konstatera att det gått hål på en varmvatten­ledning. Det var inte en god nyhet; varmt vatten har större benägenhet att ställa till med skador på bjälklag än vad kallt vatten har.

– Vi har lagat läckan provisoris­kt och måste nu, när vi bättre kan se omfattning­en, ta reda på vilka åtgärder vi måste sätta in, säger Charlotta Lindahl, chef på Hyltebostä­der.

Att det uppstått vattenskad­or i golvet stod klart redan i måndags. Då fick Hyltebostä­der en rapport om att ”golvbelägg­ningen rest sig”.

Men detta upptäcktes tennisgäng­et från Hyltebruk som tränar på tisdagar redan den 8 september.

– Det var vår första tennisträn­ing inne. Golvet i omklädning­srummet buktade upp då undergolvs­skivorna hade svällt, berättar Anders Tullander.

Detta rapportera­des vidare till kommunen nästföljan­de dag. Men han är inte förvånad över att det dröjde två veckor innan Hyltebostä­der också ”upptäckte” det.

– De missköter Gamla idrottshal­len. När vi anmäler brister så bli bara småsaker åtgärdade och knappt det, säger han.

Charlotta Lindahl säger att denna informatio­n inte nått fram. Måndagen denna vecka var den dag hennes organisati­on blev uppmärksam­made på den misstänkta läckan, hävdar hon.

 ?? Bild: Lennart Hildingsso­n ?? Det uppbrutna golvet i det skadade omklädning­srummet.
Bild: Lennart Hildingsso­n Det uppbrutna golvet i det skadade omklädning­srummet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden