Hallandsposten

Förare skyllde pillerfynd på vänner – döms

Våxtorp: När kvinnan stoppades i Våxtorp var hon påverkad av narkotika och hade narkotikak­lassade tabletter i bilen.

- Evelina Gunnarsson

I december 2019 stoppade polisen en kvinna och en man som var ute och körde i Våxtorp. Kvinnan, som var i 35-årsåldern, var påverkad av narkotika och i bilen hittade polisen 30 narkotikak­lassade tabletter. Kvinnan säger att hon aldrig sett tablettern­a och tror att någon av hennes vänner som hon brukar köra har lagt dem där.

Kvinnan stoppades några veckor senare när hon körde bil i Ljungby, även då påverkad. Då hittades 1,78 gram amfetamin i bilen.

I förhör med polisen gav hon flera berättelse­r om att hon på olika sätt blivit drogad mot sin vilja. Bland annat ska någon ha lagt amfetamin i hennes energidryc­k.

Nu döms hon för ringa narkotikab­rott vid tre tillfällen och för att ha kört berusad vid två tillfällen. Tingsrätte­n anser att kvinnans uppgifter om att hon blivit drogad och att någon annan lagt tablettern­a i hennes bil är svåra att kontroller­a. De ser historiern­a som något hon kommit på i efterhand. Kvinnan i 35-årsåldern döms till att betala 110 dagsböter på 50 kronor stycket.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden