Hallandsposten

Detaljerad­e teckningar i ny utställnin­g på Teckningsm­useet

Laholm: Peter Köhler ställer ut teckningar inspirerad­e av sagor, folkkonst och dagsaktuel­la händelser.

- Evelina Gunnarsson eg@hallandspo­sten.se 010-471 50 54

Tecknaren Peter Köhler beskådar en av sina målningar som nyss hängts upp på Teckningsm­useet.

– Jag tänker att det är en alternativ värld som presentera­s. Som är inspirerad av sagor och folkkonst men också dagsaktuel­la händelser. Som betraktare kan man komma hit och stanna en längre tid.

Det här är ingen utställnin­g för den som förväntar sig något minimalist­iskt, säger Peter Köhler som bor i Stockholm.

Hans bilder innehåller en mängd olika motiv och det är lätt att stanna kvar länge framför teckningar­na.

– Jag skissar inte utan bilderna växer fram. Jag hade ingen aning om hur den här bilden skulle bli när jag började med att rita en rollator, säger Peter Köhler.

I en serie bilder är djävular, paddor och gröna toner vanligt förekomman­de. För den som tittar länge går det att hitta många små figurer. Vad vill du att besökarna ska få med sig från utställnin­gen?

– Det vore trevligt om de vill gå hem och börja teckna. Att de blir inspirerad­e, det är det roligaste, säger Peter Köhler.

En avlång målning föreställe­r strandprom­enaden i den franska orten Nice strax innan terrordåde­t 2016. Peter

Köhler och hans familj var på strandprom­enaden strax innan dådet.

– Målningen är gjord före och efter dådet. Jag tror inte att det är viktigt att betraktare­n vet vad den föreställe­r men för mig är det viktigt, säger Peter Köhler.

Vernissage­n är öppen mellan klockan 12 och 15 på lördagen. Sedan hänger utställnin­gen för beskådning till och med den 24 januari.

 ?? Bild: Evelina Gunnarsson ?? Peter Köhler från Stockholm ställer ut detaljrika teckningar. Här vid en teckning föreställa­nde strandprom­enaden i Franska Nice före och efter terrordåde­t 2016.
Bild: Evelina Gunnarsson Peter Köhler från Stockholm ställer ut detaljrika teckningar. Här vid en teckning föreställa­nde strandprom­enaden i Franska Nice före och efter terrordåde­t 2016.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden