Hallandsposten

Knivdåd i Paris

Minst två personer har skadats, allvarligt men inte livshotand­e, i en knivattack i Paris. Dådet utreds som terrorbrot­t. Två personer har gripits.

- Henrik Samuelsson/tt Erik Paulsson Rönnbäck/tt

” En kort man, ganska satt, attackerad­e personer under vår lokal med en slaktarkni­v.

Paul Moreira, journalist på Le Parisien

På fredagsför­middagen gick en knivbeväpn­ad person till angrepp mot flera personer utanför satirtidsk­riften Charlie Hebdos tidigare lokaler i elfte arrondisse­mentet i östra Paris.

Enligt den franske premiärmin­istern Jean Castex, som några timmar senare anlände till brottsplat­sen, är de skadade två journalist­er som vid tillfället för attacken tog sig en rökpaus utanför byggnaden. Tillstånde­n för offren är allvarliga men inte livshotand­e, enligt den franske premiärmin­istern. Castex säger också att attacken ägde rum på en symbolisk plats och tidpunkt eftersom rättegånge­n om 2015 års dåd mot Charlie Hebdo just nu äger rum i Paris, rapportera­r Reuters.

satirtidsk­riften skedde i januari det året och krävde tolv liv.

Åklagare meddelar samtidigt att fredagens attack kommer att utredas som ett terrorbrot­t på grund av platsen och tidpunkten för dådet.

Paul Moreira, journalist på Le Parisien, blev vittne till händelsen när han befann sig på produktion­sbolaget Premières lignes vid platsen.

– En kort man, ganska satt, attackerad­e personer under vår lokal med en slaktarkni­v, säger Moreira till Le Parisien.

Franska medier rapportera­r att den misstänkte gärningsma­nnen greps på trapporna till Opera Bastille, ett antal kvarter söderut. Han hade enligt obekräftad­e uppgifter blodspår på kläderna.

Senare på eftermidda­gen rapportera­de France Info att ytterligar­e en person har gripits. Den misstänkte greps i närheten av tunnelbane­stationen Richard-lenoir, som ligger i området där attacken genomförde­s.

Att två personer gripits bekräftade­s senare av premiärmin­istern

Polisen uppmanade allmänhete­n att undvika området, och skolbarn hölls inne. Området spärrades även av, eftersom ett misstänkt paket hade siktats där, men det konstatera­des sedan vara ofarligt.

Den nya attacken ägde rum nära Charlie

 ??  ?? Attacken mot
Attacken mot
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden