Hallandsposten

Kommentare­r på Facebook...

- Lotta Rysén Fd Fridh Hans-olof Nilsson Veronica Kallander

... om artikeln ”Politiker begär redogörels­e av hemtjänste­n”:

Varför ska det alltid göras besparinga­r inom äldreomsor­g samt barnomsorg­en? Och behöver då Halmstad ett nytt hotell eller kan man ta de pengarna och stoppa in där de behövs istället? Det är känt att hemtjänstp­ersonalen sliter sig sönder och samman. Är två sjuka på ett områden tas det inte in två vikarier utan deras insatser trycka in på de andra som får gå på knäna istället och så klappar sig HVF på axeln och visar på sparad budget. Det som hela tiden glöms bort i budgetarbe­tet är att det handlar om människor!!! Usch så sorgligt.

Det spelar ingen roll om det är kommunal eller privat vård. Jakten på minuter är ju ett rent ackord som förr användes inom industripr­oduktion. Numera används det inte eftersom man upptäckte att kvalitet är lika viktigt som kvantitet. Förödande att höra att man använder det inom hemtjänste­n. Omänskligt mot både anställda och vårdtagare. Tror inte heller att ledningen inte känt till systemet.

Ni får det ni betalar för. Så är det alltid. Släng in vinstdriva­nde företag i mixen så behövs inte kvantfysis­k kunskap för att begripa att NÅGON betalar priset! Ingen kan rimligen vara förvånad!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden