Hallandsposten

Tjejerna som går i sina mammors fotspår: ”Stolt”

Här är tjejerna i Hylte/halmstad som har volleyboll­en i blodet. Tyra Areskoug, 19, och Hanna Hellvig, 20, har båda mammor som spelat på högsta nivå. Nu är de själva landslagss­pelare och på god väg att bli lika duktiga som sina mödrar.

-

– Jag är stolt och tycker det är häftigt att ha en mamma som varit bra. När jag började var hon alltid med och hennes kunskap har varit en stor tillgång för mig, säger Tyra.

Mamma heter Anna Areskoug, tidigare Vorwerk, och har tagit Smguld med Sollentuna samt spelat 131 landskampe­r. Med det är hon sjua genom tiderna i Sverige. Dessutom har Anna varit proffs i Feurbach, där hon var med och vann det tyska mästerskap­et.

Även Hannas mamma Charlotte Hellvig, tidigare Holmqvist, har ett förflutet i den svenska Elitserien och represente­rat både Örebro och Uppsala. Pappa Anders har också han spelat volleyboll på toppnivå – i Sollentuna.

Båda familjerna känner varandra väl och bor på Lidingö.

– Vi spelade i en superliten klubb och då var alla i familjen med. Ofta åkte vi till Käppalahal­len en timme tidigare för att träna tillsamman­s, minns Hanna.

 ??  ?? Hylte/halmstads nyförvärv Tyra Areskoug och Hanna Hellvig är tjejerna som går i sina mödrars fotspår som elitspelar­e.
Hylte/halmstads nyförvärv Tyra Areskoug och Hanna Hellvig är tjejerna som går i sina mödrars fotspår som elitspelar­e.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden