Hallandsposten

Nya kritiken mot Barca: ”Inget överraskar längre”

Lionel Messi och hans Barcelona spelar ligapremiä­r i morgon. Bara två dagar innan kastar argentinar­en in än mer ved i elden i den konflikt som råder mellan honom och klubben. ”Sanningen är att inget överraskar mig längre”, skriver han på Instagram i samba

- TT

Luis Suárez, 33, blev klar för Atlético Madrid tidigare under veckan och lämnar därmed Barcelona efter sex framgångsr­ika år i Katalonien.

Uruguayane­n, som kan se tillbaka på 198 mål och bland annat har bidragit till en Champions League-titel, fyra ligatitlar och fyra inhemska cupvinster, kommer att saknas av sina gamla lagkamrate­r.

Lionel Messi skickade under fredagen ut en avskedsbil­d på Instagram med en lång tillhörand­e text där han hyllade Suárez samtidigt som han kastade lite skit på sin egen klubb.

”Du hade förtjänat att lämna som du är: som en av de viktigaste spelarna i klubbens historia, som vunnit saker som en del av en grupp, och individuel­lt. Inte som utsparkad, som de har gjort. Men sanningen är att inget överraskar mig längre”, skriver han.

Uttalandet kommer efter att Messi bestämde sig för att stanna i Barcelona mot sin vilja. Argentinar­en meddelade tidigare i somras att han ville lämna klubben gratis. Barcelona åberopade å sin sida att utköpsklau­sulen på 700 miljoner euro, motsvarand­e omkring 7,2 miljarder svenska kronor, gällde och den spanska fotbollsli­gan La Liga gav klubben rätt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden