Hallandsposten

Alet spelar för positivt kval – Håkan Hallberg kan lämna

Alets tränare Håkan Hallberg har fått nytt jobb. Från och med den 5 oktober ingår han i Hallands Fotbollsfö­rbunds stab. Men han stänger inte helt dörren för att leda klubbens herrlag även kommande säsong. –Detär mycket som ska klaffa, säger han.

- Linda Weinstock lw@hallandspo­sten.se 010-471 51 43

På söndag står mycket på spel för Alets IK:S herrar. Då krävs det seger för att laget ska vara med och nosa på den positiva kvalplatse­n.

Upp till Väröbacka på andraplats­en skiljer bara en poäng med två omgångar kvar att spela.

– Vinner vi de två sista matcherna har vi en bra chans att kvala uppåt. Men vi måste ha hjälp. Leikin måste ta poäng av Väröbacka och helst ska också Lerkil tappa poäng, säger Alets tränare och sportchef, Håkan Hallberg.

Alet möter redan klara seriesegra­rna Tölö som hittills är obesegrade i serien.

– Vi brukar spela bra mot bra motstånd och Tölö är ett bra lag med vassa och snabba omställnin­gar och de är bra i djupled, säger Hallberg och fortsätter:

– Men vi är svåra att göra mål på och jag tror och hoppas att vi kan ge dem en match.

Planen på Alevallen lämnar mer att önska enligt Hallberg.

– Den är verkligen hoppig och jag hoppas att det inte kommer att regna så mycket fram till matchen, säger han.

Alet får också klara sig utan en trio spelare som är avstängda.

– Vi fick tre varningar i senaste matchen mot Kvibille och alla tre spelarna hade två gula kort sedan innan, suckar Hallberg.

De avstängda spelarna är målvakten Hampus Westerberg och utespelarn­a Toni Persson och Sebastian Ekström Strömberg.

Samtidigt kan Alettränar­en vara inne på sina sista matcher i klubben.

Hallberg har nämligen fått jobb på Hallands Fotbollsfö­rbund där hans främsta uppgift kommer att vara att se till att organisera utbildning­arna för tränare och ledare.

– Jag sökte jobbet men hörde inget på hela sommaren. Sedan har jag kallats till två intervjuer och fick till slut tjänsten, säger Hallberg.

Tid:

Kommentato­r: Linda Weinstock

– Jag hoppas att jag är som klippt och skuren för denna tjänsten.

Det innebär att Hallberg lämnar rollen som sportchef i Alet, men han håller dörren öppen för en fortsättni­ng som tränare.

– Det är mycket som ska klaffa och jag har inte sagt hallandspo­sten.se. ja ännu. Jag vet inte hur Henrik och Niklas (Erhardsson och Andersson, assisteran­de tränare i Alet) ställer sig till en fortsättni­ng, men säger de ja, då är även jag med på tåget, säger han.

 ?? Bild: Johan Persson ?? HP tv-sänder division 4-mötet mellan Alets IK och Tölö IF – se den på
Håkan Hallberg och hans Alet går för seger på söndag och har chansen att få spela ett positivt kval när division 4-serien summeras. Arkivbild.
Bild: Johan Persson HP tv-sänder division 4-mötet mellan Alets IK och Tölö IF – se den på Håkan Hallberg och hans Alet går för seger på söndag och har chansen att få spela ett positivt kval när division 4-serien summeras. Arkivbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden