Hallandsposten

Popartiste­n ställer ut från jätteproje­ktet

Halmstadar­tisten Hampus Carlsson är mitt uppe i maratonpro­jektet ”LØZR”. Som en del i det ska hans tavlor nu ställas ut på Galleri 70.

- Benjamin Troff

Projektet LØZR inleddes i februari i år och ska pågå in på nästa år. Det går ut på att artisten Hampus Carlsson tillsamman­s med olika artister och producente­r ska släppa en låt i veckan i 55 veckor. En ny låt med en ny artist släpps ena veckan, och andra veckan släpps en remix på låten – gjord av en ny producent.

– Jag gillar att göra projekt som inte gjorts tidigare, alternativ­a saker. Nu vill jag lyfta samarbeten mellan människor och artister. Många av de som är med har en historia som förtjänar att höras mer. Och i stället för att man släpper en singel om året och håller på materialet blir det här mer fokus på det kreativa och konstnärli­ga, har Hampus tidigare berättat för HP.

Projektet handlar dock inte bara om musik, utan även om konst. Nu ställer Hampus Carlsson ut några av omslagen som limiterade utgåvor på Galleri 70. Utställnin­gen börjar på lördag och pågår till mitten av oktober.

Carlsson slog igenom 2013 med debutsinge­ln ”Sommarplåg­or”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden