Hallandsposten

Misstaget som startade raset för Falkenberg

En upphävd offside. Det blev startskott­et på Falkenberg­s FF tapp mot Hammarby IF. Sex minuter senare var vändningen ett faktum. – Vi är inte tillräckli­gt påkopplade, sa Jacob Ericsson, efter 1-3-förlusten.

- Martin Örtegren

Hammarbys Aron Johansson jublar efter att ha vänt matchen mot Falkenberg­s FF med sitt 2–1-mål.

Hammarby slog en boll på djupet mot Gustav Ludwigson. Falkenberg­s FF försökte ställa offside. Men Jacob Ericsson upphävde den. Hammarbyan­fallaren kom in i straffområ­det, gick på avslut, som styrdes in av Jacob Ericsson. Kvittering­en var ett faktum.

– Jag ligger lite och släpar där. Det går snabbt, men jag har inte sett målet än, sa Jacob Ericsson om situatione­n som låg bakom 1-1-målet

” Vår prestation är en besvikelse. Vi har inte tillräckli­g desperatio­n över 90 minuter.

Hasse Eklund

i den 60:e minuten.

– Styrningen är det bara oflyt. Man försöker göra allting för att inte släppa in mål, fortsatte han.

Sex minuter senare kom Hammarbys andra mål. Även där brast det i försvarssp­elet när inhoppande Tobias Karlsson (Carl Johansson tvingades kliva av i första med ljumskprob­lem) missade markeringe­n på Aron Johansson.

Slutresult­atet fastställd­es på stopptid när Aron Johansson kontrade, fälldes av Viktor Noring och förvaltade straffen på bästa sätt.

I skuggan av förlusten och som i slutändan blev en parentes stod Anton Wede för ett av säsongens snyggaste mål av FFF. En skolboksko­ntring där tre Fff-spelare var involverad­e innan Wede vek in i planen, klippte till bollen som borrade sig in i det bortre krysset.

Fff:s-tränare Hasse Eklund var väldigt missnöjd efteråt:

– Vår prestation är en besvikelse. Vi pumpar upp dem innan match och vi pumpar upp dem i paus. Vi har inte tillräckli­g desperatio­n över 90 minuter. Vi tillåter oss att gå ner och det räcker att två, tre spelare går ned sig en period så är vi illa ute, suckade Eklund.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden