Hallandsposten

Philip tar ton över hela världen

- Jerry Carlsson jc@hallandspo­sten.se 010-471 51 65

Även under pandemin fortsätter Philip Olsson att skörda framgångar med sin portabla inspelning­sstudio. ”Isovox skulle visa sig vara ett perfekt alternativ för artister och skådespela­re som jobbade hemifrån”, säger han. Nu släpper företaget även en innovativ mikrofon.

Halmstad: När coronapand­emin slog till trodde Philip Olsson att framgången skulle förbytas i ett rejält bakslag. I stället blev det precis tvärtom. Under årets första nio månader har Isovox redan dubblat sin omsättning jämfört med hela 2019. Nu lanserar företaget sin nya uppfinning – mikrofonen Isomic.

Det är bråda tider för Philip Olsson och hans tre anställda på Sjömansgat­an, dit verksamhet­en flyttades från företagsin­kubatorn High Five för ett och ett halvt år sedan.

Intresset för den portabla inspelning­sstudion har exploderat sedan coronapand­emin inleddes i mars.

– Precis som de flesta andra företagsle­dare var jag väldigt orolig när pandemin slog till. Jag förväntade mig ett riktigt dåligt år, säger Philip Olsson.

Det skulle dock snart visa sig att oron var obefogad.

– Isovox skulle visa sig vara ett perfekt alternativ för artister och skådespela­re som jobbade hemifrån. Vi fick rekordmång­a beställnin­gar från olika håll i världen. Förra veckan beställde till exempel det amerikansk­a tv-bolaget CNN en inspelning­sstudio av oss.

I slutet av oktober släpper företaget sin nya produkt – Isomic.

– Mikrofonen är specialanp­assad för vår portabla inspelning­sstudio. Både ljud- och exteriörmä­ssigt går den hand i hand med akustiken och frekvensre­sponsen i Isovoxen.

– Det har tagit två år att utveckla mikrofonen som innehåller ett triangulär­t membran som möjliggör ett frekvensom­råde mellan 7 hertz och 87 000 hertz.

Bolaget, som grundades 2016, omsatte cirka 4 miljoner under sitt första år.

Förra året hamnade omsättning­en på 7,8 miljoner och i år har Isovox redan omsatt 15 miljoner kronor.

– Den ökningen var naturligtv­is oväntad, inte minst i dessa coronatide­r. Nu är planen att etablera paketet med Isovox och Isomic på marknaden. Vi sätter en standard för hur enkelt det ska vara att spela in ljudfiler av riktigt hög kvalitet.

Isovox börjar bli trångbott på

Sjömansgat­an men Philip Olsson har inga planer på att lämna Halmstad.

kommer företaget att flytta in i nyrenovera­de lokaler på Sannarp.

– Där får vi tillgång till betydligt större ytor och vi får möjlighet att bygga upp och vårda vårt varumärke på ett bättre sätt.

– Vi ser fram emot några riktigt spännande år, säger Philip Olsson.

 ??  ??
 ?? Bild: Jari Välitalo ?? Philip Olsson gör sin röst hörd i globala sammanhang.
Bild: Jari Välitalo Philip Olsson gör sin röst hörd i globala sammanhang.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden