Hallandsposten

Nyförvärve­t knäckte forna Shl-laget i förlängnin­gen

Halmstad Hammers tappade 4–1 till 4–4 mot forna Shl-laget Karlskrona, men då klev prestigevä­rvningen Oliver Olsson fram och avgjorde 14 sekunder in i förlängnin­gen i NTK Arena. – Skönt! Jag hade några lägen tidigare i matchen som jag borde ha gjort mål på

-

Seger borta mot seriefavor­iten Karlskrona hade på förhand varit en rejäl skräll, men som matchen gestaltade sig var det ändå en miss att vända hem med ”bara” två poäng.

Hammers ledde med 4–1 i sista perioden, men drabbades av utvisninga­r och det utnyttjade hemmalaget som först reducerade två gånger innan Maksim Maltsev kvitterade till 4–4 efter en riktig projektil i nättaket med 45 sekunder kvar.

Då hade hemmalaget tagit ut målvakten Marcus Hellgren för att spela sex mot fem och det gav utdelning.

– Det kändes som vi skulle ta med en trepoängar­e hem och därför var det lite surt att vi inte höll undan. Onödigt att släppa in tre mål i sista perioden, tycker Oliver Olsson.

Men förlängnin­gen hann knappt börja innan pucken låg i Karlskrona­s mål sedan Olsson klivit runt sin back och skickat in 5–4-målet.

– Det var viktigt att vinna tekningen när vi spelade tre mot tre. Vi har en variant – och den gick hem, myser han.

Annars var det ingen stor match i Karlskrona. Båda lagen slarvade mycket och framförall­t den andra perioden var tråkig att titta på.

Hemmalaget tog ledningen med 1–0, men Hammers repade mod och vände på matchen inom loppet av 53 sekunder mitt i den första perioden.

Tom Johansson sköt från blålinjen och blev lika överraskad som alla andra när hemmamålva­kten missade pucken. I stället satt den riktigt snyggt strax nedanför krysset. Strax därpå fick Jakob Stöffling, lånet från Vita Hästen, läge och sköt in 2–1 från nära håll.

I andra perioden ökade sedan Alexander Klarin på till 3–1 och i början av tredje snodde William Berg pucken av en motståndar­back, kom helt fri och tryckte in 4–1.

Därefter flyttade Karlskrona upp spelet och trummade på ordentligt för att komma tillbaka i matchen.

– Vi mötte ett väldigt bra lag, men hade bud på fler mål. Sedan räddade (Jakob) Hellsten oss med sjuka parader när utvisninga­rna förstörde för laget, säger Hammers tränare Fredrik Johansson.

3–4-målet kom med fyra minuter kvar i spel fem mot tre.

– Jag tycker ändå att vi gör en stabil insats och med tanke på att vi tappade 4–1 så var det starkt gjort att vinna till slut ändå.

– Kan vi höja kvalitén så kommer det att gå fort. Efter smällen i Kalmar känns det som om vi håller på att jobba oss in det här nu, säger Johansson.

?? Bild: Roger Larsson/arkiv ?? Hammers spetsvärvn­ing Oliver Olsson avgjorde mot Karlskrona efter ett tidigt mål i förlängnin­gen.
Bild: Roger Larsson/arkiv Hammers spetsvärvn­ing Oliver Olsson avgjorde mot Karlskrona efter ett tidigt mål i förlängnin­gen.