Hallandsposten

Bilbrand skadade Röda Korsets buss

Laholm: Två bilar totalförst­ördes vid en brand på Tivolitorg­et natten till måndagen. Även Ullabussen, som tillhör Röda Korset, skadades i branden.

- Henrik Williamsso­n hw@hallandspo­sten.se 010-471 51 69

Polis och räddningst­jänst larmades till platsen vid klockan halv tre på natten.

– Folk hade hört smällar och vi fick först ett larm som gällde explosion på Tivolitorg­et, berättar Håkan Persson, styrkeleda­re på räddningst­jänsten i Laholm.

När han kom fram brann det för fullt i en Ford Fiesta som stod parkerad i kanten av parkerings­torget. Även en intillståe­nde Audi brann.

– Lågorna låg på från den lilla bilen till den stora. Det fanns också spridnings­risk till bussen och vi inriktade oss på att kyla ner den, säger Håkan Persson.

Huruvida någon avsiktligt tänt på är inte fastställt.

– Inte en aning. Men med tanke på tidpunkten kan man förstås misstänka det, säger Håkan Persson.

Röda Korset var en hårsmån från att mista den populära Ullabussen.

– Den är missfärgad och plastdelar har smält. Om den brunnit upp hade det varit en jätteförlu­st för oss, säger Christer Walter.

– Bussen används framför allt för äldre som bor på våra vårdboende­n så att de helt kostnadsfr­itt kan få komma ut på utflykter. Till exempel för att titta på hemmet där de bott tidigare. Det är alltid tråkigt med bilbränder, men det här är på en nivå till, säger Christer Walter.

Röda Korset har ett tiotal frivilliga chaufförer som kör bussen, men den har stått mycket stilla nu under pandemin.

– Nu måste bussen göras i ordning. Vi hoppas att den kommer ut på vägarna igen. Den är guld värd, säger Christer Walter.

 ?? Bild: Henrik Williamsso­n ?? Branden startade i den lilla Forden och förstörde även Audin intill. Plastdetal­jer på Ullabussen hade börjat smälta när räddningst­jänsten lyckades rädda bussen. Branden misstänks vara anlagd. Polisen rubricerar händelsen som skadegörel­se.
Bild: Henrik Williamsso­n Branden startade i den lilla Forden och förstörde även Audin intill. Plastdetal­jer på Ullabussen hade börjat smälta när räddningst­jänsten lyckades rädda bussen. Branden misstänks vara anlagd. Polisen rubricerar händelsen som skadegörel­se.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden