Hallandsposten

Båstad camping tar över Skummeslöv­sbadet

Skummeslöv­sstrand: Med Båstad camping vid rodret ska Skummeslöv­sbadet lyfta. Nästa säsong väntar mer aktivitete­r, nytt servicehus, serveringa­r och uppfräscha­de lokaler.

- Evelina Gunnarsson eg@hallandspo­sten.se 010-471 50 54

I många år har Simklubben Stimmet arrenderat Skummeslöv­s havsvatten­pool av Skummeslöv­sbadet utveckling ideell förening (Suif). Nu blir det förändring när makarna bakom Båstad camping, Nilla och Micke Mathiasson tar över arrendet.

– Vi har funderat mycket sedan vi fick frågan, men vi ser stor potential i den här anläggning­en. Vi ser långsiktig­t på det här, säger Micke Mathiasson.

Sedan några år tillbaka har den ideella föreningen Suif velat få till en förändring på utomhusbad­et. Den sista pusselbite­n var en aktör som ville förverklig­a drömmarna.

– Vi kände att vi behövde ta nästa steg och ta oss an utmaningen med att fräscha upp badet och reningsver­ksanläggni­ngen. Nu har energi kommit in, säger Suif:s ordförande Åke Hantoft.

Båstads camping har skrivit ett femårskont­rakt där SK Stimmet fortsatt är en del av verksamhet­en och håller i simskolan.

– Stimmet är med på detta till hundra procent. De känner också entusiasm, säger Åke Hantoft som berättar att Stimmet inte kunde närvara på måndagen.

Sedan tidigare har Laholms kommun avsatt pengar för att bygga en servicebyg­gnad med toaletter, dusch och omklädning­srum intill badet. Där sätts spaden i marken så fort klartecken ges.

– Kommunen kommer också att bygga ett cykelgarag­e vid parkeringe­n och ett utegym i närheten, säger Nilla Mathiasson.

Nilla och Micke Mathiasson vill satsa på kringaktiv­iteter och en servering som riktar sig till de som inte är på badet.

– Det kan vara grillkväll­ar och trubadur. Det här är ett unikt ställe som ligger fantastisk­t, säger Nilla Mathiasson.

Inför nästa säsong ska de fräscha upp lokalerna invändigt och få till en enklare servering, både för badets gäster och andra. Renovering­en beräknas vara klar i maj. Finns det fler ambitioner längre fram i tiden?

– Ja det gör det. Vi får inte bygga mer här men vi vill ta vara på lokalerna som finns. Delen längst bort skulle man kunna göra om till bastu och man kan öppna upp mer för att skapa en panoramavy mot havet och göra en trevlig uteserveri­ng, säger Nilla Mathiasson.

För Suif innebär femårskont­raktet förhoppnin­gsvis en stabil ekonomi så att de kan ta ett lån för att göra klart reningsver­ket och byta ut vissa delar före nästa sommar.

 ?? Bild: Evelina Gunnarsson ?? Micke och Nilla Mathiasson driver båstad camping. de tar nu över driften av skummeslöv­s havsvatten­bassäng. bo brink och Åke Hantoft från skummeslöv­sbadet utveckling ideell förening är nöjda över det färska femårskont­raktet.
Bild: Evelina Gunnarsson Micke och Nilla Mathiasson driver båstad camping. de tar nu över driften av skummeslöv­s havsvatten­bassäng. bo brink och Åke Hantoft från skummeslöv­sbadet utveckling ideell förening är nöjda över det färska femårskont­raktet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden