Hallandsposten

Tjuvar stal alla charkvaror i hjorthägne­ts butik

Ulvered: Tjuvarna visste precis vad de var ute efter när de bröt sig in i Ulvereds hjorthägn. Alla hjortkorva­r och charkuteri­er som butiken laddat upp med inför julen försvann.

- Jonatan Gernes jg@hallandspo­sten.se 010-471 50 98

Inbrottet natten till fredag är det andra inom loppet av två månader som drabbar hjorthägne­t med restaurang och gårdsbutik utanför Mästocka i Laholms kommun.

– Det är dödstråkig­t. Vi har varit här många år nu och aldrig haft några problem. Nu plötsligt har vi haft inbrott två gånger, säger Elisabet Ekdahl som sedan 1990-talet driver Ulvereds hjorthägn tillsamman­s med maken Birger.

I fredags morse fann ägarna ett uppklippt hål i hägnet. Den vägen hade tjuvar tagit sig in på området. De bröt sig in i lokalerna genom ett fönster och hade genomsökt stycknings­hallen och kylen.

– De stal alla våra charkuteri­er. Gudskelov hade vi inga större mängder. Vi ligger lite lågt den här julen när det inte är några mässor eller marknader, säger Elisabet Ekdahl.

Ändå kom tjuvarna över varor för cirka 42 000 kronor, enligt uppgift från polisen. Det rör det elisabet ekdahl och maken birger driver Ulvereds hjorthägn, som på kort tid har drabbats av två inbrott. Hjortkorv hör till det stulna den här gången. sig om en större mängd hjortkorv och knivar.

Tillvägagå­ngssättet var likadant förra gången. Då stals förutom kött och knivar också en större mängd vin och sprit från matserveri­ngen, samt dator och kontanter. Värdet var ungefär samma då.

– Det är säkert beställnin­gsjobb, säger Elisabet Ekdahl och fortsätter:

– Det känns väldigt obehagligt. Man får fullständi­gt barrikader­a sig för att skydda sig mot sådant här.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden