Hallandsposten

Elenor Nilsson

-

Halmstads kommuns förra turistchef Elenor Nilsson har avlidit.

Elenor kom till kommunen 1985 och var chef för den för Halmstad så viktiga turistverk­samheten i hela 22 år. Många innovativa och stora projekt genomförde­s under hennes ledning. Hon krönte sin bana i Halmstads kommun efter att ha varit djupt engagerad i vårt 700-årsjubileu­m 2007. Elenor var också verkställa­nde direktör för Halmstad 700 AB och fick därmed ansvar för hela jubileumså­rets firande.

Elenor var tidigare också aktiv i ett europeiskt projekt, ”Handicapfr­iendly city” för att göra vår stad mer handikappv­änlig.

Ett annat viktigt projekt som Elenor deltog i var att få Halmstad, som en av de första kommunerna i Sverige, att bli certifiera­d och godkänd för ”Blå flagg”. En viktig utmärkelse för en turistort som Halmstad.

Elenor tjänstgjor­de även en tid som uppskattad chef för kommunens socialförv­altning.

Elenor Nilsson var en driven och målinrikta­d projektled­are. Hon gick alltid fullt in i sina uppdrag och genomförde dem till punkt och pricka. En skickligar­e kampanjled­are får man leta efter. 700-årsjubilee­ts succéfulla genomföran­de var ett tydligt bevis för detta. Det var ett sant nöje att få uppleva hennes ledarskap på nära håll.

Elenors insatser i vår kommun har satt många positiva och väl förankrade spår för Halmstad och för alla våra turister för många år framöver.

 ?? Bild: Jari Välitalo/arkiv ??
Bild: Jari Välitalo/arkiv

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden