Hallandsposten

Ny sur förlust efter golden set för Halmstad BMK

Två missade matchbolla­r och surt poängtapp senast mot Påvelund när laget föll efter golden set och – en boll. Och ny förlust i golden set hemma mot Fyrislund när Milan Dratva i sin hemmadebut i par med Elisa Melgaard förlorade det avgörande mixedsetet mot

- Jan-owe Wikström

Därmed har mästarlage­t sedan säsongen 2018/19 efter sina två inledande segrar förlorat tre matcher i rad, om än de två sista efter poänggivan­de golden set.

– En fruktansvä­rt sur förlust igen. Och jag kommer faktiskt inte ihåg när vi senast förlorade tre matcher i rad. Det var inte i fjol och inte i förfjol. Nej, jag vet faktiskt inte Men vi saknar Mikkel (Mikkelsen) både i mixed och herrdubbel som inte tilläts komma, säger tränaren Ronny Gunnarsson.

Då såg slovaken Dratvas hemmadebut länge ut att bli succé när han först besegrade Oscar Reuterhäll i herrsingel med 11–6, 11–4, 9–11, 11–0 när han större tyngd i spelet avgjorde och sedan följde upp med att vinna herrdubbel­n med Rasmus Messerschm­idt mot Zickerman Bexell/reuterhäll. Det såg efter 11–5, 4–0 ut att bli en enkel match, men blev betydligt tuffare sedan när hemmaspela­rna hamnade på defensiven och också missade tre matchbolla­r i tredje set innan en serveretur av Dratva avgjorde till 11–9 i fjärde set.

– Framför allt singeln är jag nöjd med även om jag ett tag tappade fokus där i tredje set, säger Milan på sitt första besök i hemmahalle­n.

– Ja, jag har inte ens tränat här tidigare och kan föreställa mig hur det är med publik, förklarar slovaken som annars bor och tränar i Danmark.

Men när Sofie Holmboe Dahl varken var sig lik i damsingeln mot Rebecca Kuhl, där hon ändå hämtade upp 0–2 till 2–2, men föll i skilje med 7–11 eller i damdubbel med Elisa Melgaard mot systrarna Tilda och Moa Sjöö (0–3) med alldeles för hög felprocent blev det ett golden set som skulle avgöra.

– Och där gör jag alldeles för många enkla misstag i början. Sedan räddar ju Elisa upp siffrorna något, suckar Milan och avser att 2–7 till slut blev 7–11.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden