Hallandsposten

Fakta: Axplock ur Alliansens satsningar 2021–2025

-

Trygghet: Tio trygghetsk­ameror i Halmstads kommun. Var de ska sitta bestäms i dialog med polisen. Trygghetss­kapande väktare i centrum, trygghetsv­andringar ochtrygghe­tssamordna­re på Vallås och på Andersberg. Samverkan via SSPF (socialtjän­st, skola, polis och fritid) för att tidigt fånga upp unga i riskzonen för kriminalit­et och utanförska­p.

Centrum: 25 miljoner läggs på citysamver­kan via Stadens hjärta. Repris av årets sommarsats­ning på Lilla torg. Halverad p-avgift i Svartmunke­n samt skapa större så kallade familjepar­keringar på ett plan. Toalett i Norre katts park samt skapa en ny park på Österskans där stationsby­ggnaden rivs.

Kärnverksa­mheten: Stärka elevhälsan genom att anställa fler specialped­agoger i förskolan, fler skolpsykol­oger i grundskola­n och fler socialpeda­goger i gymnasiesk­olan. Förbättrad service på bygg- och miljöförva­ltningen. Större anslag till ekonomiskt bistånd. Verksamhet­erna får full kompensati­on för hyres- och löneökning­ar.

Infrastruk­tur och lokaler: Utökad laddinfras­truktur. Mer pengar till att underhålla vägar och fastighete­r. Fortsätta bygga nya skolor, förskolor och äldreboend­e, bland annat, samt fortsatta satsningar i hamnen.

Kultur och fritid: Ny arena klar till Sm-veckan. Renovering av Mjellby konstmuseu­m. Renovering av samtliga tre utebad. Mer pengar till skolgårdar och lekplatser. Skapa kulturell mötesplats på Ranagård.

Uppdrag: 2,2 miljoner läggs på olika uppdrag, bland annat vill Alliansen arbeta för att motverka ekonomisk brottsligh­et, svart ekonomi och bidragsfus­k. Ett annat uppdrag är att ta reda på vad kommuninvå­narna vill ska hända på Stora torg.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden