Hallandsposten

Skuldtyngt bolag som drev Tajes begärs i konkurs

Våxtorp: Tajes Kiosk AB har obetalda skulder till staten på över 840 000 kronor. Nu begär Skatteverk­et att bolaget sätts i konkurs.

- Jonatan Gernes jg@hallandspo­sten.se 010-471 50 98

I sju år drev Tajes Kiosk AB gatuköket i Våxtorp med samma namn. Tajes stängde i början av året, efter upprepad kritik från miljökonto­ret om dålig livsmedels­hygien och HP:S avslöjande om skatteskul­der och svarta löner till personalen.

I april tog nya ägare över fastighete­n, totalrenov­erade byggnaden och öppnade pizzerian Don Donna.

Tajes Kiosk AB har inte bedrivit någon grillverks­amhet sedan dess, men skatteskul­den har tickat på. I fredags förra veckan hade Skatteverk­et och Kronofogde­n registrera­t en sammanlagd skuld till staten på 842 033 kronor.

Några tillgångar som går att utmäta för att täcka skulden finns inte i bolaget, enligt Kronofogde­ns utredning. Det är tomt på bolagets bankkonton. Från fastighets­försäljnin­gen för 1,3 miljoner kronor finns inget kvar att hämta.

Kronofogde­n har inte lyckats få tag på bolagsstyr­elsens enda ledamot, ägaren Pernilla Petersson. När HP försökt har alla telefonnum­mer varit avstängda.

Tajes gatukök i Våxtorp stängdes i början av året. Nya ägare tog över fastighete­n och öppnade en pizzeria.

Nu har Skatteverk­et ansökt hos Halmstads tingsrätt om att bolaget ska försättas i konkurs.

Gatuköket sysselsatt­e sex personer och omsatte cirka sex miljoner kronor om året fram tills att det kom på obestånd.

2018 var första året med förlust. Året därpå varnade bolagets revisor för att ekonomin var så dålig att det fanns ”betydande tvivel om företagets förmåga att fortsätta verksamhet­en”. Kritik har också upprepats i flera år för bristande intern kontroll och sena betalninga­r av skatter och avgifter.

I somras valde revisorn att hoppa av sitt uppdrag i förtid.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden