Hallandsposten

Avstängd mikrofon ska tysta Trump och Biden

Under nästa debatt mellan USA:S presidentk­andidater Donald Trump och Joe Biden kommer mikrofoner­na växelvis att stängas av för att garantera att båda får prata till punkt. Trumpkampa­njen uttrycker missnöje med beslutet.

- TT

”Kommission­en hoppas att kandidater­na kommer att respektera varandras tid, vilket gynnar samtalskli­matet och hjälper tittarna”, heter det i ett uttalande.

Varje kandidat kommer att få prata oavbrutet i två minuter i början av varje debattsegm­ent, uppger organet som ansvarar för presidentd­ebatterna. Reglerna har tillkommit efter den senaste debatten den 29 september, som var minst sagt kaosartad.

Den sittande presidente­n Donald Trumps kampanjche­f Bill Stepien reagerar med irritation på beskedet. I den förra debatten avbröts Demokrater­nas kandidat 71 gånger av presidente­n, enligt en analys gjord av Washington Post. Biden å sin sida avbröt Trump 22 gånger.

Debatten, som är den sista mellan presidentk­andidatern­a före valet, hålls i morgon i Nashville.

Trump är missnöjd med vilka frågor som kommer att diskuteras under debatten.

– Det är väldigt orättvist att de har bytt ämnen och det är väldigt orättvist att vi återigen kommer att ha en moderator som är fullständi­gt partisk, sade Trump.

Debatten kommer att ledas av Kristen Welker, respektera­d Vita huset-reporter för tv-kanalen NBC News. Bidenkampa­njen säger att båda sidor på förhand kommit överens om att låta moderatore­rna välja debattämne­n.

– I vanlig ordning är presidente­n mer oroad över debattregl­erna än att ge ett land i kris den hjälp det behöver, säger Biden-talesperso­nen TJ Ducklo.

Donald Trump och Joe Biden.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden