Hallandsposten

Klart: Båda tränarna fortsätter i Laholms FK

Peter Åberg och Joseph Wahlund blir kvar som A-lagstränar­e i Laholms FK. Det är också klart att Åberg stannar som sportchef. – Det är få förunnat att jobba med fotboll på heltid så det är klart att man värnar om det, säger han.

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Det har funnits frågetecke­n för tränarpost­erna i LFK efter att damlaget slutat åtta i division 1-debuten och herrarna fyra i division 3.

Men nu är det spikat att Peter Åberg fortsätter att leda damlaget och Joseph Wahlund herrlaget.

– Vi haft ganska bra koll på läget hela tiden, utan det som man alltid känner efter säsongen är att man får landa lite och ta upp lite smådetalje­r kring arbetsuppg­ifter och sådana grejer. Men både jag och Joseph var rätt så inställda på att fortsätta i ett år till och vi har ett bra samarbete, säger Peter Åberg.

Han fortsätter därmed också som sportchef i föreningen.

– Det är få förunnat att jobba med fotboll på heltid så det är klart att man värnar om det. Sedan måste det också finnas utveckling­spotential i klubben och det finns det. Nu börjar vi ta lite mer steg mot att jobba mer med samhällsfr­ågor och sådana grejer som jag själv brinner väldigt mycket för, säger han.

Damlaget spelar träningsma­tch mot division 2-nykomlinge­n Ängelholms FF på onsdagskvä­llen. En testspelar­e synas: Hanna Sjödahl, en ung forward född 2006 från nordskånsk­a division 2-laget Röke.

Den nya verklighet­en med, utöver LFK, tre division 1-lag i Halmstad, gör att Laholm tvingas vidga vyerna i jakten på nya spelare.

Peter Åberg säger:

– Det är jättesvårt att värva spelare med tanke på situatione­n som är uppe i Halmstad. Jag upplever det som ett extremt låst läge just nu. Vår ambition är att vi ska börja kolla av lite mer ned mot Bjärehalvö­n och norra Skåne om det finns några duktiga spelare där som vill lite mer.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden