Hallandsposten

Krossade rekordet i Hästägarka­nnan

Princess S.W. är en hedersdam och i Hästägarka­nnan på Halmstadtr­avet blev det en strålande segertid, 1.12,8, en sänkning av det tidigare banrekorde­t med nio tiondelar. – Det var bra gjort och hon har vunnit många lopp tidigare, ler Peter Unterstein­er.

- Thomas Engman

Segern förde även Princess S.W. över en miljon kronor i insprungna pengar.

– Vi fick ett bra lopp i ryggar, förklarar Peter, som satte in slutstöten i sista kurvan och lämnade en positiv Bastian bakom sig mitt på upploppet.

– Jag vet inte riktigt vad hon startar nästa gång men jag tittar främst på stoloppen och kanske något i V75, funderar han.

De gånger som Josef Frantzl valt att starta sina hästar i år på svenska banor har tränaren från Tyskland nära nog kommit upp i hundraproc­entig utdelning.

Den positiva trenden håller i sig och i Halmstads V64:a tog tränaren en dubbelsege­r. Ol Dono Legai visade upp ett femstjärni­gt intryck i värmningen och hissades upp till storfavori­t i första avdelninge­n.

Peter Ingves som körde honom i somras i Halmstad till andraplats­en fick chansen igen. Ingves sparade på krutet i ett överpacat lopp och till sist blev det en mycket säker seger.

Nästa storfavori­t på ovalen från stall Frantzl var Ovation L.A. Marc Elias satt i sulkyn och han kom med ett brett leende på läpparna till segerpodie­t efter en överlägsen triumf på 1.12,5.

– Ja, vilken bra häst och jag hade alla krafter kvar i henne, förklarar Marc och pekar mot huvan som satt kvar på öronen.

Vad säger tränaren om framgångar­na?

– Vilken kväll för honom med två starter och två segrar, ler Jägersroku­sken.

Det var ett bra utgångsläg­e bakom bilen för Magnus Dahléns Veravia As som i år kämpat lite i motvind. Carl Johan Jepson hittade direkt till ledningen och stannade till mål och ryckte undan sista biten till en säker seger.

Den långa distansen passade Henri Sisu som hand i handske enligt Thomas Uhrberg och duon avgjorde i god tid före mållinjen.

– En fin häst och det var kontroller­at, tycker segerkuske­n något lättad över hästens första seger i sjunde starten.

Johan Unterstein­er har goda förhoppnin­gar runt Ture L.A. och tredje segern i fjärde starten för treåringen bekräftar bara lovorden.

Per Nordströms vann starten och från ledningen i ett utspritt fält blev det seger i tvååringsl­oppet med Roberto U.R. som landade på banrekorde­t 1.15,2.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden