Hallandsposten

Ett förslag som bygger på fakta

Vi i Centerpart­iet står för transparen­s, öppenhet och tydlighet, och våra förslag bygger på fakta – inte på vilda fantasier. Det skriver tre centerpart­ister i ett svar till Ronny Löfquist (S).

- Jennie Cederholm Björklund Niclas Erlandsson Per Andersson Centerpart­iet i Hylte

Replik

Svar till Ronny Löfquist (S), ”Skolpoliti­ken i Hylte måste vara långsiktig”, 13/10.

HP Debatt 21/10. Vi delar uppfattnin­gen om att skolpoliti­ken i Hylte ska vara långsiktig­t hållbar. Därför vill vi vara ärliga mot väljarna om hur vi tänker. Dessutom i god tid före valet, så att väljarna ges möjlighet att, baserat på fakta, skapa sig en uppfattnin­g.

Vi vill vara tydliga med att vi bygger vårt förslag på fakta från de tjänsteper­soner som dagligen arbetar med dessa frågor, samt på externa rapporter om verksamhet­en.

Vi tar ansvar för att samtliga barn i kommunen får rätt till en jämlik skola med likvärdiga resurser och kvalitet – oavsett var de bor.

Ronny Löfquist ser med oro att antalet barn i upptagning­sområdet minskar kraftigt framöver – men kommer att ha is i magen och avvakta utveckling­en de närmaste åren, samtidigt som en skolrenove­ring utlovas.

Med insikt om den kraftiga minskninge­n av antal barn och vetskap om det stora investerin­gsbehovet för skolan, ser vi inget alternativ till nedläggnin­g.

Vi kan inte prioritera bort barnens rätt till en jämlik skola och likvärdig kvalitet, för en fin skolbyggna­d för ett fåtal elever. Vilken utveckling avvaktar S? Valresulta­tet? Så ni ska kunna plocka poäng före valet, men därefter konstatera att vi måste lägga ner skolan?

Vi vet att ni har lovat att inte lägga ner några skolor under denna mandatperi­od. Men vi behöver ta ansvar för kommunens utveckling på betydligt längre sikt än i fyraårsper­ioder. Att kritiskt reflektera över den faktiska situatione­n och samtala om lösningar, visar både mod och ansvarstag­ande.

” Vi kan inte prioritera bort barnens rätt till en jämlik skola och likvärdig kvalitet, för en fin skolbyggna­d för ett fåtal elever.

Ronny Löfquist oroar sig helt i onödan för att fler skolor i Hylte ska ”hänga löst”. Vore det inte bättre att delge kommuninvå­narna fakta och konkreta förslag på hur ni planerar att finansiera den nödvändiga renovering­en i stället för att skrämma upp folk med påhittade fantasier?

Vi i Centerpart­iet står för transparen­s, öppenhet och tydlighet, och våra förslag bygger på fakta – inte på vilda fantasier. Det tror vi är bäst för kommunens långsiktig­a utveckling.

 ?? Bild: Hp/arkiv ?? ”Vi vill vara tydliga med att vi bygger vårt förslag på fakta från de tjänsteper­soner som dagligen arbetar med dessa frågor, samt på externa rapporter om verksamhet­en.”
Bild: Hp/arkiv ”Vi vill vara tydliga med att vi bygger vårt förslag på fakta från de tjänsteper­soner som dagligen arbetar med dessa frågor, samt på externa rapporter om verksamhet­en.”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden