Hallandsposten

Halmstad Airport får ny flyglinje i höst

Halmstad: I samband med att Air Leap utökar sin tidtabell mellan Halmstad och Bromma sätts också en ny tur in från Arlanda.

- Julia Paulsson

Behovet av att flyga har gått sakta uppåt sedan coronapand­emin bromsade resandet kraftigt i våras. I dag flyger Air Leap mellan Halmstad City Airport och Bromma Stockholm Airport sex dagar i veckan, alla veckodagar utom lördagar.

När man nu sett att efterfråga­n ökat väljer flygbolage­t att utöka kapacitete­n och turtäthete­n. Samtidigt sätter man in en flygtur från Arlanda till Halmstad på söndagar, dock inte åt andra hållet.

” Huvudanled­ningen är för att vi ser ett pendlarflö­de.

Jon Melkersson

– Vi ser att många som veckopendl­ar åker redan på söndagen och kommer då från landet, då är det naturligt att lägga den avgången från Arlanda. Dessutom finns vår underhålls­bas på Arlanda så det är en anledning. Men huvudanled­ningen är för att vi ser ett pendlarflö­de, säger Jon Melkersson, vd för Air Leap.

Finns det planer på att även börja flyga från Halmstad till Arlanda?

– Inte än men Halmstad är en av de destinatio­ner som vi satsar mycket på just nu. Vi går upp i antalet turer för att vi ser behovet, säger han.

Den ökade kapacitete­n innebär att man byter ut planet Saab 340 med plats för 33 passagerar­e till en ATR500 med plats för 72 passagerar­e på fredagar och söndagar. I den nya tidtabelle­n, som börjar gälla den 8 november, har man satt in extra avgångar på torsdagar, fredagar och söndagar.

– Vi började lite försiktigt i somras med att bara flyga en tur upp på morgon och en tur ner på eftermidda­gen. Från augusti har vi sett ett ökat behov och sedan har det fortsatt öka med tre eller fyra procent per vecka. Nu är det dags att växla upp till en större flygplanst­yp på vissa avgångar och även lägga till fler avgångar.

 ?? Bild: Anders Wiklund/tt ?? Jon Melkersson, vd på flygbolage­t Air Leap, berättar att man sett en ökning av resenärer på tre eller fyra procent per vecka under den senaste tiden.
Bild: Anders Wiklund/tt Jon Melkersson, vd på flygbolage­t Air Leap, berättar att man sett en ökning av resenärer på tre eller fyra procent per vecka under den senaste tiden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden