Hallandsposten

Negativa provsvar – positivt för Halmstad Hammers

Det var i tisdags som beskedet kom att Halmstad Hammers väljer att ställa in/flytta fram matchen mot Nybro Vikings sedan sju spelare insjuknat med covid-19-symptom. Under onsdagen kom sex av provsvaren; negativa.

- Jan-owe Wikström jow@hallandspo­sten.se 010-471 51 61

– Jävligt skönt! Nu hoppas jag också att de sista ger samma besked, säger tränaren Fredrik ”Fredda” Johansson och avser Alexander Andersson samt målvakten Jakob Hellsten som insjuknade under onsdagen.

– Det är klart att man var orolig när så många spelare hade insjuknat och de hade feber, förkylning och halsont. Och man ville ju inte bli ett nytt Vallentuna, där covid-19 satte sig, och som gör att de nu har sju matcher att spela ikapp, medger han.

Robin Dahse fick ett negativt provsvar.

Men under onsdagen droppade de negativa provsvaren in ett efter ett.

Lagkaptene­n Robin Dahse, David Stenbacka, Jacob Sundberg, Rasmus

Nilsson, Jacob Crespin, och Anton Sundin...

– Jag var mest orolig för Dahse som har haft covid-19 i familjen. Men han fick ett negativt provsvar så det mesta tyder på att det är en rejäl förkylning som härjar i truppen, säger Hammersträ­naren.

Tidigare har också Marcus Borgh, Ludvig Nilsson och Tom Johansson haft lättare förkylning­ar, men testat negativt.

– Så snart har vi gått igenom hela truppen, säger Johansson och poängterar att man är fortsatt noggranna med hygienen där exempelvis handdukar i avbytarbås­et har bytts ut mot pappershan­ddukar.

Om inga positiva covid-19-fall dyker upp räknar Hammers – som ställde in onsdagens träning – att träna igen på torsdag kväll, vilket i så fall innebär match enligt programmet på fredag borta mot Hanhals.

 ?? Bild: Roger Larsson ??
Bild: Roger Larsson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden