Hallandsposten

Coronabonu­s välkomnas av Regionens anställda

Halmstad: ”Skitbra”, ”Superkul”, ”En trevlig gest”. Beskedet om att Region Halland tänker betala ut en coronabonu­s på 5 000 kronor till alla anställda verkar minst sagt välkommet bland personalen.

- Yvonne Persson yp@hallandspo­sten.se 010-471 51 84

Det var på onsdagseft­ermiddagen som regionpoli­tikerna gick ut och berättade att de kommer att besluta om en extra ersättning till alla cirka 8 000 medarbetar­e, som ett tack för deras insatser under pandemin.

Ersättning­en, 5 000 kronor före skatt, ska betalas ut i samband med decemberlö­nen till alla som varit anställda i minst tre månader under perioden 1 mars till 31 december i år.

När Hallandspo­sten dagen efter pejlar reaktioner­na bland personalen är det en och annan som fortfarand­e inte hört nyheten.

– Va? Är det 1 april? undrar någon.

Flera instämmer i att beskedet var oväntat, men likväl välkommet.

– Det är många som varit glada i dag, men jag hade själv inte väntat mig något extra. Man gör ju sitt jobb, vare sig det är pandemi eller inte, säger Annikka Berlin, som jobbar inom Vårdnära service på sjukhuset och bland annat arbetat på epidemiavd­elningen.

Att bonusen blir samma för alla anställda, oavsett om de varit involverad­e i covidvårde­n, väcker lite olika reaktioner:

– Jag tycker det är jättebra att man ger till alla. Alla har varit berörda på något sätt och bidragit med sitt, säger Annikka Berlin.

Marie Johansson, sjuksköter­ska på gynekologi­mottagning­en, håller med:

– Jag tror året har varit tufft för all personal, oavsett om man jobbat direkt med coronapati­enter eller inte.

Tina Cronqvist, som är läkare inom psykiatrin, är lite mer tudelad:

– Det är förstås trevligt med bonusen, men min verksamhet har inte påverkats särskilt mycket. Det känns som att det finns andra som är mer värda pengarna. Samtidigt är det säkert svårt att dra en gräns, säger hon.

Även Cecilia Turesson, som är barnsjuksk­öterska på sjukhusets neonatalav­delning, känner att personalen berörts olika mycket av pandemin:

– Vi fick rucka på sommarseme­stern och har ibland fått bära visir, men annars har vi inte märkt så mycket. Men jag tycker det är ett superbra beslut och 5 000 känns som en schysst summa, säger hon.

Richard Nilsson, ekonom inom närsjukvår­den, uppskattar att alla anställda omfattas av bonusen.

– Jag är ju administra­tör, men tänker att det även krävs ett system runtomkrin­g för att vården ska fungera. Sedan finns det förstås många som gjort helt fantastisk­a insatser. Bonusen är en trevlig gest och 5 000 kronor känns lagom, säger han.

 ?? Bild: Roger Larsson ?? ”Året har varit tufft för all personal, oavsett om man jobbat direkt med coronapati­enter eller inte”, säger Marie Johansson och Moa Hagström, båda sjuksköter­skor på gynekologi­mottagning­en.
Bild: Roger Larsson ”Året har varit tufft för all personal, oavsett om man jobbat direkt med coronapati­enter eller inte”, säger Marie Johansson och Moa Hagström, båda sjuksköter­skor på gynekologi­mottagning­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden