Hallandsposten

Julmarknad blir av: ”Folk är vana vid att hålla avstånd”

Hyltebruk: Eldsjälarn­a bakom den återuppliv­ade julmarknad­en i Hyltebruk tänker inte ställa in årets upplaga. En lång lista av aktivitete­r planeras nu inför första advent. Samtidigt görs flera coronaanpa­ssningar.

- Isabel Bark ib@hallandspo­sten.se 010-471 51 20

Nypremiäre­n för julmarknad­en i Hyltebruk äger rum på första advent, söndagen den 29 november.

– Det känns kanonkul. Vi behöver alla något att glädjas åt i dessa tider. Alla är jättetagga­de, säger marknadsge­neralen Caroline Skofteröd.

Det senaste planerings­mötet hölls i tisdags och då beslutade arbetsgrup­pen att julmarknad­en kommer att hållas både utomhus och inomhus med fokus på Storgatan, Forum och Örna Centrum.

Tanken har från början varit att knyta ihop Hyltebruks två delar.

Nödvändiga coronaanpa­ssningar kommer att göras. Antalet utställare inomhus begränsas och vakter kommer att hålla koll på in- och utflödet av besökare.

– Folk har vant sig vid att hålla avstånd, så jag tror inte att det kommer bli ett problem, säger Caroline Skofteröd.

Knallarna som står inomhus håller till i gamla idrottshal­len och i Bra Bostads lokaler vid Örna Centrum.

Butiker runt om i hela centrum kommer att hålla öppet under julmarknad­en och besökare bjuds in att delta i en tipspromen­ad. Vid Forum kommer det att anordnas en konst- och hantverksu­tställning i regi av bygdens konstnärer.

Det blir en blandning av knallar på marknaden, som smide, konst och olika föreningar. Vid torget framför gamla idrottshal­len ska Tiraholms fisk stå med sin fiskbil och dansbandet Donalds uppträder med julmusik.

” Vi behöver alla något att glädjas åt i dessa tider. Alla är jättetagga­de.

Caroline Skofteröd, marknadsge­neral

– Vi är på jakt efter häst och vagn, och en tomte som barnen kan lämna sina önskelisto­r till. Vi kommer också att dela ut godispåsar till alla barn som lämnar sin önskelista till tomten, berättar Caroline Skofteröd.

Målet med julmarknad­en är att skapa en återkomman­de och hållbar tradition i Hyltebruk. Genom evenemange­t hoppas arrangörer­na också bidra till Hyltebygde­ns attraktivi­tet.

 ?? Bild: Annika Karlbom/isabel Bark/arkiv ?? På första advent blir det nypremiär för julmarknad­en i Hyltebruk. ”Det känns kanonkul”, säger marknadsge­neralen Caroline Skofteröd.
Bild: Annika Karlbom/isabel Bark/arkiv På första advent blir det nypremiär för julmarknad­en i Hyltebruk. ”Det känns kanonkul”, säger marknadsge­neralen Caroline Skofteröd.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden