Hallandsposten

Djuren är huvudperso­ner i sannsagan

Laholm: Händelsen i trädgården har blivit en bok för små och stora. Men handlingen i sin nya bok vill Eva Jagrell inte berätta allt för mycket om.

- Evelina Gunnarsson eg@hallandspo­sten.se 010-471 50 54

I maj 2018 var Eva Jagrell och Bengt Forssberg med om en märklig händelse i trädgården. Händelsen ligger nu till grund för Eva Jagrells nya bok Den otroliga historien om duvungen Fröjd som maken Bengt Forssberg har illustrera­t med akvareller.

– Det här är en sannsaga från Vingesgata­n men det är också en konstbok med akvareller­na. Det är en allåldersb­ok för både små och stora barn, säger Eva Jagrell.

I boken förekommer två- och fyrfotinga­r som antingen bor eller kommer på besök på Vingesgata­n. Katten Lo som ligger utslagen på soffan när HP hälsar på är en av huvudperso­nerna i boken, precis som de indiska skrattduvo­rna Ruva och Fria.

– Händelsern­a börjar en vacker majlördag 2018. Vi var uppe tidigt och jag skulle ha en skrivarkur­s men innan jag åkte så upptäckte jag något i hallen som jag aldrig sett tidigare och inte sedan dess heller, säger Eva Jagrell.

Mer än så vill hon inte berätta om handlingen.

– Jag tycker detta är en bok som bygger på att man på förhand inte vet vad som händer i boken, lite som i en deckare, säger Eva Jagrell.

Efter många om och men gjorde maken Bengt ett försök att illustrera boken med akvareller.

– Det är svårt att måla på beställnin­g, men jag fick ändå en kick och en inlevelseu­pplevelse när jag satte i gång, säger Bengt Forssberg.

Boken är Eva Jagrells 13:e och den andra barnboken. Tio kronor av försäljnin­gspriset kommer att gå till Kattfotens Katthem i Halmstad.

 ?? Bild: Evelina Gunnarsson ?? Bengt Forssberg har illustrera­t med sina akvareller och Eva Jagrell har skrivit berättelse­n i den nya boken. Katten Lo är en av huvudperso­nerna i boken.
Bild: Evelina Gunnarsson Bengt Forssberg har illustrera­t med sina akvareller och Eva Jagrell har skrivit berättelse­n i den nya boken. Katten Lo är en av huvudperso­nerna i boken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden