Hallandsposten

Ovane straffskyt­ten: ”Bekväm och sugen på fler”

Halmstads BK vann bortamötet mot Norrby efter att Joseph Baffo klivit fram som straffskyt­t och satt 2–0. Ovan? Ja. Osäker? Inte det minsta.

- Linda Weinstock lw@hallandspo­sten.se 010-471 51 43

– Det kändes skönt. Jag var säker på att den skulle in så det var bara att kliva fram och trycka in den, säger huvudrolls­innehavare­n själv.

Rasmus Wiedesheim-paul har hittills varit HBK:S notoriske straffskyt­t, men när han nu lämnat för spel i Norge, fick alltså mittbacken chansen från straffpunk­ten.

Är du en van straffskyt­t?

– Vad är en van straffskyt­t? Jag får inte ta så många straffar i och med att man spelar där man gör på planen. Men jag känner mig absolut bekväm med att lägga straffar, säger Baffo.

Är det något du vill fortsätta med?

– Ja, absolut. Får vi fler straffar så känner jag mig alltid sugen, säger han.

Det var dessutom ditt första mål sedan 2014...

– Ja, det kan stämma. På svensk mark alltså, säger Baffo och skrattar.

Matchen i övrigt var inte Halmstads BK:S bästa denna säsongen.

– Det var inte vår bästa match i år men man kan inte spela bra fotboll hela tiden, säger Baffo och fortsätter:

– Samtidigt så känner jag att vi gör jobbet, vi tuggar på och vi försvarar oss bra. Visst har de en del inspel i andra halvlek och trycker på lite, men vi har bra kontroll på det. Det är en gedigen laginsats.

Emil Tot Wikströms ledningsmå­l i den sjunde matchminut­en var viktigt sett till hur matchen utspelade sig.

– I fotboll är det alltid skönt att få in ett snabbt ledningsmå­l. Det ger energi att fortsätta matchen på ett vettigt sätt, säger Baffo.

– Vi utnyttjar inte ytorna som vi har riktigt och det gör att de får igång sitt spel i stället för att vi får i gång vårt och då blir vi lite tillbakadr­agna. Det var mycket kamp i dag och sådana matcher måste man också kunna vinna och det gör vi i dag.

Var det en förväntad matchbild?

– De (Norrby) är hungriga, de spelar för överlevnad och vi spelar för att gå upp. Någonstans hade de allt att vinna och vi kanske lite mer att förlora. Vi visste om att det skulle bli en tuff match, att man inte bara kunde gå ut och ställa skorna, säger han.

– Det är en styrka att vinna sådana här matcher med tuffa närkamper och inte så mycket lir och det är klart att det blir en kick för oss, en boost att veta att vi kan vinna på det sättet också.

 ?? Bild: Johan Valkonen ?? HBK:S mittback, Joseph Baffo, gjorde sitt första mål på svensk mark sedan 2014 – på straff.
Bild: Johan Valkonen HBK:S mittback, Joseph Baffo, gjorde sitt första mål på svensk mark sedan 2014 – på straff.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden