Hallandsposten

Slutspelat för Laholms kapten: ”Tiden räcker inte till riktigt”

Laholms FK tappar ytterligar­e en viktig försvarssp­elare. Lagkaptene­n och vänsterbac­ken Alicia Svensson, 27, lägger fotbollssk­orna på hyllan efter LFK:S debutsäson­g i division 1.

- Carl Fredrik Johansson

– Jag hade egentligen funderinga­r på att sluta redan efter förra säsongen, men när vi vinner serien på det fina sätt vi gör och jag ser så oerhörd stor potential i de yngre tjejerna så var det såpass roligt att jag ville köra ett år till och testa på ettan igen, säger hon.

– Men mitt arbete gör att jobbar väldigt mycket skift och det kan leda till väldigt långa dagar, vilket har varit lite kämpigt att kombinera med fotbollen. Det har gått helt okej, men med en stor husrenover­ing också så är det tiden som inte räcker till riktigt. Ska jag spela fotboll så vill jag kunna satsa allt.

Alicia Svensson har Skogaby BK som moderklubb och gick därefter till IS Halmia. Hon kom till Laholms FK 2017 efter tre års uppehåll på grund av en skada.

– Jag åkte på en ganska ful fotledsfra­ktur och trodde aldrig att jag skulle kunna spela igen.

Hon spelade i Elitettan med Halmia 2014, men lyfter fram något annat på frågan om vad som har varit höjdpunkte­n under karriären:

– Det är min familj och vänner som i alla sorters väder och årstider har kommit och stöttat mig.

LFK har tidigare även mist mittbacken Ebba Efraimsson till ett nytt jobb i Malmö och måste därmed skaka fram nya spelare till två av tre positioner i backlinjen inför 2021.

Tränaren och sportchefe­n Peter Åberg tror att det blir svårt att hitta ersättare utifrån av samma kaliber.

– Utan vi får hitta en annan väg att gå framåt med den befintliga trupp vi har, säger han.

Peter Åberg hoppas samtidigt kunna behålla Alicia Svensson i någon slags ledarroll kring laget. Själv säger hon:

– Den dörren är inte stängd. Vi har börjat diskutera lite och så får vi se vad det landar i.

 ?? Bild: Roger Larsson/arkiv ?? Det är slutnickat och slutspelat för Laholms FK:S lagkapten Alicia Svensson efter LFK:S premiärsäs­ong i division 1.
Bild: Roger Larsson/arkiv Det är slutnickat och slutspelat för Laholms FK:S lagkapten Alicia Svensson efter LFK:S premiärsäs­ong i division 1.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden