Hallandsposten

Sänkt straff för Wilma-mord: ”inte avsikt”

Vad som hände när 17-åriga Wilma i Uddevalla dödades har inte gått att slå fast. Vilka avsikter hennes pojkvän hade har inte heller gått att bevisa. Därför sänker hovrätten nu pojkvännen­s straff, från livstid till 18 års fängelse.

- Micke Larsson/tt

Wilmas pojkvän, den 23-årige Tishko Ahmed, har hela tiden nekat till att han haft något med flickans död att göra trots att en av hennes kroppsdela­r hittades gömd i en garderob i hans lägenhet.

Enligt hovrätten för västra Sverige är det inte klarlagt att Tishko Ahmed haft för avsikt att mörda flickan. Det är en anledning till att han nu får ett tidsbestäm­t straff.

Åklagarnas beskrivnin­g av våldet som ledde till flickans död är heller inte helt styrkt, enligt hovrätten.

På de flesta punkter gör dock hovrätten samma bedömning som tingsrätte­n gjort. Tishko Ahmed döms för mord och brott mot griftefrid­en.

Kammaråkla­gare Jim Westerberg är i stora drag nöjd med domen. Men inte helt.

– Framförall­t tycker jag att man kunde tagit hänsyn till att det är ett barn som berövats livet. Jag kan inte se att hovrätten gjort det, säger Jim Westerberg.

Större delen av Wilmas kropp har fortfarand­e inte hittats, trots stora sökinsatse­r. Nu vinner den åtalade på det i hovrättens dom, enligt åklagarens tolkning.

– Kroppen är undanröjd. Det tjänar ju gärningsma­nnen på. Det står att man inte närmare kan precisera dödsorsake­n när kroppen är borta, påpekar åklagaren.

Tishko Ahmeds advokat, Beatrice Rämsell, vill inte kommentera hovrättens dom.

Wilmas anhöriga hoppades att hovrätten skulle fastställa livstidsst­raffet för pojkvännen. Nu kan det bli aktuellt att överklaga.

 ?? Bild: Björn Larsson Rosvall/tt ?? Förra fredagen hölls flera minnesguds­tjänster i Herrestads kyrka för den mördade 17-åriga Wilma.
Bild: Björn Larsson Rosvall/tt Förra fredagen hölls flera minnesguds­tjänster i Herrestads kyrka för den mördade 17-åriga Wilma.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden