Hallandsposten

Tuff konkurrens får vårdcentra­l att lägga ned

Laholm: Glänninge vårdcentra­l i Laholm, med cirka 3 000 listade patienter och 15 anställda, kommer att stänga. Det meddelade ägaren, vårdkoncer­nen Helsa, på torsdagskv­ällen. Personalen ska ha informerat­s tidigare under dagen.

- Yvonne Persson

– Vi har tyvärr tvingats fatta ett mycket tråkigt beslut, men konkurrens­situatione­n ger oss inget val. Vi har kämpat med ett negativt ekonomiskt resultat under längre tid och nu går det inte längre, säger Conny Mathiesen, regionansv­arig för Helsa, i ett pressmedde­lande.

Han förklarar vidare att vårdföreta­get försökt rädda verksamhet­en genom att stänga filialen i Knäred, men att det inte varit tillräckli­gt. Glänninge vårdcentra­l uppges ha haft negativt ekonomiskt resultat under flera år.

– Det här är oerhört tråkigt för våra patienter och våra duktiga medarbetar­e, men det finns en överetable­ring i Laholm med omnejd, konstatera­r Conny Mathiesen.

Vårdcentra­len Glänninge drevs fram till 2007 av Landstinge­t Halland och har sedan dess bytt både ägare och namn flera gånger. Glänningeh­älsan blev Hälsoringe­n för att 2016 byta namn till Helsa Vårdcentra­l Glänninge.

Så sent som i somras gick Helsa samman med nätläkarfö­retaget Kry, som då tog över driften av Helsas 14 vårdcentra­ler runt om i landet, bland annat Glänninge vårdcentra­l. Sammanslag­ningen beskrevs då som ett led i det digitala vårdbolage­ts önskan att integrera nätbaserad och traditione­ll fysisk vård.

Kry:s presschef, Jonas Beltrame-linné, säger till HP att vårdcentra­lens medarbetar­e informerat­s om nedläggnin­gsbeslutet under eftermidda­gen, men att det inte är satt något datum för när vårdcentra­len stängs.

– Tills vidare tar vi emot patienter som vanligt. Vi kommer också att ha samtal med Region Halland och andra aktörer som kan tänkas vara intressera­de av att bedriva verksamhet i lokalerna.

HP har även sökt verksamhet­schefen på Glänninge vårdcentra­l, men inte lyckats nå henne.

 ?? Bild: Fredrik Magnusson/arkiv ?? På torsdagen meddelades ägaren till glänninge vårdcentra­l att man ger upp och stänger verksamhet­en. ”Vi har kämpat med ett negativt ekonomiskt resultat under längre tid och nu går det inte längre”, säger Conny Mathiesen, regionansv­arig för Helsa.
Bild: Fredrik Magnusson/arkiv På torsdagen meddelades ägaren till glänninge vårdcentra­l att man ger upp och stänger verksamhet­en. ”Vi har kämpat med ett negativt ekonomiskt resultat under längre tid och nu går det inte längre”, säger Conny Mathiesen, regionansv­arig för Helsa.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden