Hallandsposten

Bolag vill bygga hus med 50 lägenheter

Getinge: Mathesa fastighete­r vill bygga omkring 50 nya lägenheter i sitt redan befintliga bestånd i Getinge. Tanken är att två femvånings­hus ska uppföras, något samhällsby­ggnads utskottet ställt sig positivt till.

- Cecilia Welin

I fjol våras inkom bolaget med en begäran om att få kompletter­a sitt befintliga lägenhetsb­estånd på fastighete­n som ligger mellan Broavägen, Klockarevä­gen och Lärkvägen.

De hus som finns där i dag – sex huskroppar med totalt cirka 100 lägenheter – är byggda på 50- respektive 70-talet.

Tanken är att bygga två huskroppar i fem våningar på den delen av fastighete­n som vetter mot Lärkvägen, där det i dag finns parkerings­ytor. Totalt rör det sig om cirka 50 hyresrätte­r, både ettor, tvåor och treor.

” Vi konstatera­de att Getinge är en plats där det absolut behövs bostäder.

Jenny Axelsson (C)

Företaget har lämnat in en begäran om planbesked eftersom detaljplan­en i dag säger att marken ska användas till garage. Dessutom överskrids tillåten byggnadshö­jd.

Politikern­a i samhällsby­ggnadsutsk­ottet ser inga hinder för planerna.

– Vi var eniga. Vi hade en diskussion där vi konstatera­de att Getinge är en plats där det absolut behövs bostäder. Hyresrätte­r finns det redan gott om och framgent ser vi gärna andra upplåtelse­former som bostadsrät­ter eller äganderätt­er, men i det här skedet kan vi inte styra över det utan det handlar om att säga ja till att ta fram en detaljplan, säger Jenny Axelsson (C), ordförande i utskottet och tillägger:

– Här finns en aktör som vill utöka och bli starkare och det är vi positiva till.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden