Hallandsposten

Bygglovsan­sökan har lämnats in för padelhall

Unnaryd: Bygglovsan­sökan är inskickad och ett hundratal grannar har fått möjlighet att yttra sig om den nya padelhalle­n. Enligt planritnin­gen vill föreningen Unnaryds Goif bygga två padelbanor och ett gym.

- Isabel Bark

Nästa steg har tagits för den planerade padelhalle­n som ska byggas vägg i vägg med sporthalle­n i Unnaryd. Idrottsför­eningen Ugoif har nu lämnat in en bygglovsan­sökan till Hylte kommun.

– Vi ska precis börja granska ansökan. Tiden för grannehöra­nde har precis gått ut och vad jag har sett har ingen kommit in med någon erinran, säger bygglovsha­ndläggaren Lina Lindespång.

Omkring ett hundratal grannar har haft möjlighet att yttra sig om den planerade padelhalle­n.

– De som kan yttra sig är alla rågrannar som gränsar till fastighete­n. Detta är en ganska stor fastighet och därför finns det många rågrannar. De har kunnat gå in på kommunens hemsida för att se alla handlingar, säger Lina Lindespång.

Av planritnin­garna framgår att de två padelbanor­na omfattar 620 kvadratmet­er och i en angränsand­e lokal vill idrottsför­eningen bygga ett gym på 108 kvadratmet­er. Hela tillbyggna­den förväntas bli nästan 34 meter bred och den högsta punkten inne i padelhalle­n blir drygt åtta meter. Den befintliga idrottshal­len är ungefär 1 580 kvadratmet­er stor.

Vet ni på vilket sätt padelhalle­n kommer att byggas ihop med den befintliga sporthalle­n?

– Nej, det är något vi kommer att gå in på när bygglovet är klart. Vi diskuterar med den kontrollan­svariga, och sökande får berätta hur de har tänkt, säger Lindespång.

Nästa steg blir en teknisk granskning av ritningarn­a. Ugoif har tidigare sagt att de hoppas inviga padelhalle­n till sommaren. Men innan bygget kan komma i gång måste bygglov beviljas och föreningen behöver dessutom ett startbeske­d. Det är oklart när detta blir.

Eftersom kommunen äger marken är en möjlig lösning att föreningen arrenderar marken för padelhalle­n.

 ?? Bild: LGL Constructi­on/hp arkiv ?? En planritnin­g visar att det planeras två padelbanor och ett gym, som ska ligga vägg i vägg med sporthalle­n. Ugoifs Lars-inge Lönnergård och Rickard Antonsson har tidigare uttryckt en önskan om att inviga padelhalle­n i sommar.
Bild: LGL Constructi­on/hp arkiv En planritnin­g visar att det planeras två padelbanor och ett gym, som ska ligga vägg i vägg med sporthalle­n. Ugoifs Lars-inge Lönnergård och Rickard Antonsson har tidigare uttryckt en önskan om att inviga padelhalle­n i sommar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden